Camino de Santiago 2011

DIUMENGE 17 DE JULIOL

DIA 0: BARCELONA - SÀRRIA

Després de llargs mesos d’espera per fi ha arribat el dia... Nervis, motxilles plenes, però, sobretot, molta il·lusió per començar aquesta ruta mil·lenària, que tantes i tantes persones que ens han precedit han culminat amb èxit, però mai sense poc esforç. I esforç és el que sabem que ens espera a partir d’ara, des del mateix moment en què, demà, baixem del tren. Però avui toca precisament això, el llarg viatge en tren que separa l’estació de Sants de Barcelona del nostre punt de partida, Sàrria. Una vegada acomiadats tots els pares, mares, germans, amics... toca acomodar-se als nostre vagons. Bé, acomodar-se..., millor dit, intentar, cadascú, agafar la postura que ens faci més suportable el trajecte. La nit no serà fàcil, però, a la fi, ja no hi ha volta enrere... Estem tots junts i el camí ens espera!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DILLUNS 18 DE JULIOL

DIA 1: SÀRRIA - FERREIROS

Després de més de 12 hores de tren, finalment hem arribat a terres gallegues, al poble de Sàrria, punt d’inici del nostre viatge. Tot just ara ens separen 114 quilòmetres del nostre destí, Santiago. 114 quilòmetres per pensar, reflexionar, conviure, descobrir i, per sobre de tot, estar tots junts i viure una nova experiència. Però anem a pams... Avui, sent el primer dia, són 12 els quilòmetres que ens han separat en la primera etapa, del nostre primer destí, Ferreiros. El camí ha estat tranquil i ple de verd i, com es costum gallec, en gairebé tot moment ens ha acompanyat una molt pluja fina que, sense arribar a mullar, ens ha anat refrescant el camí. A primera hora de la tarda, ja després d’haver dinat, hem assolit la nostra primera fita sense gaires dificultats. A Ferreiros ens estava esperant un terreny on hem pogut muntar el nostre campament. Esperem haver plantat bé les tendes, perquè a primera hora de la nit, la pluja ha fet acte de presència amb major intensitat. Tot i això, encara ens ha donat temps de sopar un puré que, després de tot, ens ha semblat el millor menjar del món. Demà us explicarem com hem passat finalment la nit, tot i que no us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DIMARTS 19 DE JULIOL

DIA 2: FERREIROS – PORTOMARÍN

Primer de tot, us volem dir que estigueu tranquils, perquè, de moment, la pluja no ens ha fet desistir. Ens ha acompanyat al llarg de gairebé tota la nit, en alguns moments amb força, però les tendes estaven ben plantades i la cosa no ha quedat en més que alguna jaqueta i alguna sabata mullada. Res que no hagi pogut assecar el sol que, tímidament, ha sortit en alguns moments del dia. Després d’esmorzar ens hem posat a caminar, no gaire d’hora, la veritat. Però l’etapa d’avui era curta, tan sols 9 quilòmetres ens han separat del nostre destí d’avui, Portomarín. I una sorpresa ens esperava just a l’arribada: travessar el riu Miño. Per a aquesta nit no caldrà que patiu, ja que, encara que plogui, dormirem ben aixoplugats en el gimnàs d’una escola i, fins i tot, ens han donat un matalàs a cadascú. L’haurem d’aprofitar bé, perquè no sabem quan tornarem a disposar de tantes comoditats. Ah! Tampoc us preocupeu pel menjar, perquè ens n’estem sortint força bé: amanida d’arròs i hamburguesa per dinar i, per sopar, sopeta ben calenta i croquetes. La veritat és que s’agraeix després d’un dia no gaire dur, però sí intens. Abans d’anar a dormir encara ens ha quedat temps de fer un joc, llegir un conte i cantar unes cançons al voltant de la guitarra. Tot just acabem de començar, però ja notem els quilòmetres que anem deixant enrere i que mai oblidarem. Cada quilòmetre és únic i, el més important, seguim caminant tots junts. No us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DIMECRES 20 DE JULIOL

DIA 3: PORTOMARÍN - AIREXE

Quan ha sonat el despertador, molts de nosaltres no ens hem ni assabentat. Després de la nit de tren i la nit acampats passada per aigua, hem agraït, i de que quina manera, un sostre i un matalàs. Però el matí, puntual com sempre, ens ha donat la benvinguda a un nou dia. Encara no ho sabíem, però ens esperava l’etapa més llarga fins al moment, 17 quilòmetres, que han separat Portomarín i el Riu Miño del nostre punt final, Airexe. Tot i això, l’etapa no s’ha fet llarga ni pesada, ja que, a mig camí, ens estava esperant el dinar, en el poble de Ventas de Narón. Era aquí on estava previst que passéssim la nit, però no hem trobat cap lloc que ens agradés i, finalment, hem decidit seguir caminant. I és que al cap i a la fi, més quilòmetres avui, més descans demà. Així doncs, amb la panxa plena i l’energia renovada, hem prosseguit el nostre camí, cap a la següent parada, Ligonde, on hem berenat galetes i un gelat. La veritat és que no feia gaire calor, però faci el temps que faci, l’estiu és temps de gelats i s’ha d’aprofitar. En aquest poble, un grup de gent molt simpàtica ens ha acollit, tot oferint-nos cafè, llet i, atenció, un lavabo. No sabeu i quant hem agraït un lavabo en condicions. Són aquests els moments que ens fan reflexionar sobre les comoditats que sovint tenim en la nostra vida diària i que no valorem com ho hauríem de fer. Després d’una breu, però enriquidora conversa amb aquesta gent que acull als peregrins de manera desinteressada, finalment hem arribat a Airexe, lloc on passarem la nit acampats en un bonic prat. Avui la dutxa no la veurem pas, però d’aquesta manera, just quan anem a dormir, cadascú a la seva tenda, l’olor dels quilòmetres viscuts en la nostra pell i els nostres peus, i en la pell i els peus dels nostres companys, ens farà recordar que, un dia més, seguim tots junts. Un dia més, un dia menys per arribar a la fi del camí, un dia dur, però no us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DIJOUS 21 JULIOL

DIA 4: AIREXE – PALAS DE REI

Aquesta passada nit, una vegada més, la intermitent, però constant pluja fina ens ha tornat a acompanyar, tot recordant-nos que és Galícia la terra que ens acull. Després d’esmorzar i recollir les tendes, encara mullades, ens hem posat rumb cap a la nostra següent parada, Palas de Rei. Finalment serà aquí on descansarem durant dos dies, ja que Melide, la següent parada, està molt més plena de pelegrins i no serà possible passar-hi més d’una nit. Tot i això, no és cap problema, ja que aquest poble ens ha rebut amb un poliesportiu molt gran i, novament, un matalàs per a cadascú. Entendreu que en aquestes condicions sí que dóna gust el repòs. Ah! I per fi, una altra vegada la dutxa! Aquells que hem tingut més sort i hem corregut més hem tingut aigua calenta i els altres, doncs bé, hem agraït la dutxa de gairebé la mateixa manera. Pel que fa al camí, doncs la veritat és que avui poca cosa. Han estat només 9 quilòmetres els que hem hagut de recórrer, però, d’aquesta manera, hem pogut detenir-nos més en alguns interessants indrets que la ruta ens ha anat oferint. A mig camí, per exemple, un cementiri ens ha fet recordar que tots estem de pas i que és per això que hem de gaudir i donar un sentit a les nostres vides. És així com, dia a dia, intentem créixer com a persones, tot enriquint-nos amb les vivències del camí, un camí que, a poc a poc i cada vegada més ens va captivant i acompanyant fins al nostre destí final que, tot i que cada dia sentim més proper, encara ens queda lluny. Pel menjar tampoc us preocupeu, perquè mengem prou bé. Per dinar, amanida de cigrons i per sopar espaguetis a la carbonara. Encara tornarem amb algun quilet més i tot! I la nit... aquí també es viu d’una manera especial, perquè quan l’escàs sol que es deixa veure al llarg del dia cau, alguna solitària estrella ens fa recordar que, igual que elles sempre estan acompanyades, nosaltres seguim, un dia més, tots junts. No us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DIVENDRES 22 DE JULIOL

DIA 5: PALAS DE REI

Avui, la veritat sigui dita, hem tingut un dia molt tranquil, gairebé de vacances. Ens hem llevat a l’hora que la resta de pelegrins ja estaven quasi acaronant la fi de les seves etapes, les nou del matí, i perquè ens han fet fora a cop d’escombra, que si no encara estaríem dormint. Hem tornat a agrair molt un matalàs i un sostre. I la propera nit, com ja us vam explicar ahir, repetirem al mateix lloc, així és que no ens queixem. Com que tanta comoditat ja ens estava marejant, els monitors, que tant ens estimen, ens han portat fins a la plaça del poble i ens han donat una bossa de supervivència amb el dinar: pa, pasta, tomàquet, mandonguilles, amanida, tonyina... No sabem gaire bé que és el que ha passat, però totes les llaunes venien sense obrefàcil. Però tranquils que ens hem espavilat de valent. Uns hem anat a un bar i, molt amablement, ens han bullit la pasta, d’altres hem anat a l’alberg i, fins i tot, un grupet hem rebut l’ajuda d’una àvia que ens ha deixat entrar a la seva cuina. Mentrestant, havíem d’anar omplint un qüestionari sobre Galícia, el Camino, cultura general i, a més a més, cercar diferents objectes. Amb tot, hem pogut relacionar-nos i xerrar una estona amb gent del poble, així que la brometa dels monitors ens ha servit per aprendre un munt de coses noves. A la tarda hem rentat la roba i, atenció, sense rentadora, a mà!!! Per a molts de nosaltres aquesta sí que ha estat una vertadera experiència. La roba ha quedat com ha quedat, però l’estenedor fa goig amb tota la roba penjada! Ah! Una altra cosa us volíem explicar que us costarà de creure. Per sopar hem menjat verdura i peix, i tots ens ho hem acabat i, fins i tot, alguns hem repetit. Mares i pares, ja ho sabeu, a partir d’ara ja podeu incorporar aquests aliments, per a alguns una mica hostils fins ara, dins la nostra dieta. Abans d’anar a dormir, com cada nit, hem explicat un conte, hem llegit els vostres comentaris i hem cantat una bonica cançó de bona nit. Avui estem a la mateixa distància que ahir del nostre objectiu final, però estem un dia més a prop i, un dia més, tots junts. Demà la ruta continuarà, si tot va bé fins a Melide i, de ben segur que noves aventures i vivències ens estan esperant. Ara toca descansar i agafar forces... No us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DISSABTE 23 DE JULIOL

DIA 6: PALAS DE REI - MELIDE

Després del nostre dia de descans, avui ens hem tornat a posar en marxa. Uns 14 quilòmetres són els que hem recorregut des de Palas de Rei per poder arribar fins al nostre final d’etapa, Melide, poble de pop!!! I és per això que a la nit hem tingut una sorpresa!!! Però anem a pams, ja que la primera sorpresa del dia l’hem tingut només arribar al palau de congressos que ens acollirà aquesta nit. I és que no dormirem en matalàs o amb les màrfegues com les altres nits, sinó que podrem descansar, atenció, sobre un llit. Quan els hem vist ens ha costat de creure i al principi pensàvem que no eren per a nosaltres, però sí!!! I, a més a més, estem sols. Imagineu-vos, doncs, un Palau Sant Jordi de poble només per a nosaltres. El dinar d’avui, també ha estat especial. Com que és dissabte i els monitors ja estan cansats de cuinar, s’han pres un migdia de festa i hem fet amanida i pollastres a l’ast. I com que les mini vacances de cuiners ens han sabut a poc, ara entendreu allò que dèiem que estem en terra de pop, perquè hem anat a sopar a una “pulperia”. Inexplicablement, alguns de nosaltres hem posat mala cara quan ens hem trobat de morros amb aquest graciós animal, però a poc a poc ens hem anat animant i no hem deixat ni un trosset sobre la taula. Com que el pop és una mica indigest a la nit (bé... siguem sincers, indigest no ho sabem, però car, molt!!!) hem acompanyat aquestes tapes amb “pimientos del Padrón”, que no ha picat cap ni un (això ja no és el que era...) i un deliciós entrepà. Després de tot això, encara ens ha quedat un foradet per menjar-nos un gelat, tot fent una volta per a aquest bonic poble. I abans d’aquest sopar tant especial que us hem explicat, hem viscut un altre moment també molt especial. I és que com que no hi ha prou alimentant el cos, també hem alimentat l’esperit amb una Eucaristia que ens ha fet el Miquel Àngel en una capella de Melide. Amb aquest moment hem pogut aturar-nos una estona en el nostre camí, tot compartint i aportant un sentit a la nostra ruta. En fi... Ja veieu que hem tingut un dia molt complert on no ha mancat gairebé de res. Un dia més, un dia menys. Encara estem lluny, però ja hem recorregut més de la meitat del nostre camí i, tot i que tímidament, ja olorem la Plaça de l’Obradoiro amb la seva Catedral de Sant Jaume. Ara, amb la panxa ben plena, toca anar a dormir i agafar energia per poder viure amb alegria tot allò que el camí ens vagi oferint, que, esperem, encara sigui molt!!! No us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DIUMENGE 24 DE JULIOL

DIA 7: MELIDE - ARZUA

Avui, encara que sigui diumenge, no hem tingut descans i la nostra ruta ha continuat des de Melide fins al poble d’Arzua. Han estat uns 15 quilòmetres amb unes quantes pujades i baixades, tot i que a nosaltres se’ns han fet més llargues les pujades. Tot i això, el paisatge ha estat molt bonic, verd, ple de vegetació i amb algun rierol que ens ha anat saludant al nostre pas amb la seva aigua cristal·lina. A mig camí hem esmorzat en un petit poblet, Boente, que comptava amb una església molt bonica que ja tenia el seu apòstol Sant Jaume preparat per ser tret en processó en el dia de demà. Finalment, la nostra marxa a continuat fins a Arzua, lloc on passarem la nit, una vegada més, en el seu poliesportiu. Just quan hem arribat, ja ens estaven esperant uns entrepans que ens han fet oblidar el mal de peus, i el de la resta del cos. La tarda ha estat tranquil·la: gespa, dutxa, petits passejos i... pelar patates!!! Perquè sí, mares i pares, sabem pelar patates, alguns amb més gràcia que d’altres, però ens n’hem sortit prou bé. I per a què tanta patata, us preguntareu... Doncs la qüestió és que aquesta nit hem sopat un plat combinat fet per nosaltres mateixos. Fins i tot tenia un ou, on hem pogut sucar-hi autèntic pa gallec. I per postres un gelat, el millor per acabar d’agafar energia, perquè ara encara no en som conscients del tot, però demà ens espera l’etapa més llarg de tot el camí. Uns 23 quilòmetres ens estan esperant, abans d’arribar a la que serà la nostra següent parada. A més a més, demà viurem un altre dia especial, ja que aquí serà festiu, serà Sant Jaume. Ara sí que ja comencem a veure, cada vegada més gran, la Catedral de Sant Jaume, que esperem que estigui preparada per rebre’ns, just d’aquí a tres dies. Un dia més, encara que l’etapa sigui llarga, seguirem avançant tots just com fins ara i, un dia més, no us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DILLUNS 25 DE JULIOL

DIA 8: ARZUA – O PINO

Avui podem dir amb gran orgull que hem completat l’etapa més llarga de totes les que hem fet i farem al llarg del camí. Aproximadament han estat 23 els quilòmetres que hem recorregut entre l’Església d’Arzua, on hem segellat les nostres credencials després de visitar-la a primera hora del matí, i O Pino. D’aquesta manera, doncs, són moltes les anècdotes que ens han anat succeint mentre avançàvem, incansables, fins al poliesportiu que ens acull aquesta nit, conjuntament amb un grup d’alacantins i un de valencians amb qui compartirem nit per segona vegada. A l’hora de dinar, per exemple, en aquesta jornada a meitat del trajecte, hem compartit taula, bé taula... més ben dit terra, amb dos nois danesos molt ben plantats, d’ulls blaus i cabells rossos, que també estaven fet el camí. No s’han pogut resistir als nostres entrepans de pa amb tomàquet i llonganissa i xoriço. Ens han estat explicant algunes històries sobre el seu camí i sobre el seu país, i ens hem entès perfectament, ja que tots parlem un perfecte i refinat anglès. Les noies, especialment, són les que ens hem esmerat més per entendre’ns amb ells, i tant esforç ha donat el seu fruit, ja que tornarem cap a casa amb els seus “facebook”. Després de dinar hem prosseguit la nostra marxa, ja amb el pes dels quilòmetres recorreguts sota els nostres peus. I són els peus els que més s’han ressentit quan, a la fi, ens els límits d’un frondós bosc, ha aparegut el nostre allotjament. Pobres peus... hauríeu de veure com han quedat de maltractats! Però res que no es pugui solucionar amb algunes cures i un bon repòs. I ja ben dutxats i amb la roba neta ens hem disposat a cuinar el nostre sopar d’avui, i no ha estat qualsevol cosa... Llarga estona ha estat l’olla traient fum, mentre dins feien xup xup unes llenties amb tot tipus de complements: xoriço, pernil... En fi, ja veieu, tot molt de dieta. Però després de la dura etapa d’avui, ens ho teníem ben merescut. La nit ha seguit, com sempre, amb algun joc, un conte, la lectura dels vostres missatges i una bonica cançó. A la fi, el silenci, un silenci que ens permet recordar que cada vegada tenim més a prop el nostre objectiu, dues etapes ens separen de la Catedral de Sant Jaume. Avui dormirem just en el quilòmetre 17,5 del camí. Lluny ens queden ja el piló del quilòmetre 114 on vam començar, a Sàrria, tot just quan vam baixar del tren, ara ja fa una setmana. I aquí seguim, com el primer dia, tots junts, però, a diferència d’aleshores, més units! No us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DIMARTS 26 DE JULIOL

DIA 9: O PINO – MONTE DO GOZO

Avui sí que, després de tots els dies i de la llarga etapa d’ahir, els nostre cos i, en especial, els nostres peus, han patit el cansament acumulat, però res que no s’hagi pogut superar amb la visió, ara ja sí que sí, de la ciutat de Santiago en l’horitzó, tot just quan recorríem els darrers metres, abans d’arribar a la nostra penúltima parada, el Monte do Gozo. Els darrers quilòmetres dels 12 que ens separaven d’O Pino han estat els més durs, ja que gran part d’ells han transcorregut per terra urbà com, per exemple, els caminats pel poble de Lavacolla, on es troba l’aeroport de Santiago o els metres recorregut vorejant els estudis centrals de la Televisió Gallega. Tot i això, també hem tingut moments, un dia més, de mostrar la nostra simpatia innata, la nostra alegria i el nostre bon humor a la resta de pelegrins que anaven passant, davant nostre, mentre esmorzàvem. I és que avui, amb el cotxe, hem muntat una discomòbil improvisada al mig del camí, que animava i feia ballar a tots aquells que, com nosaltres, ja sentien el pes dels quilòmetres que deixaven enrere. Però, finalment, el Monte do Gozo, tot just a les portes de Santiago, ens ha donat la benvinguda. Després de dinar, bé dinar..., més bé ha estat un berenar, ja que hem arribat bastant tard al final de l’etapa, hem pogut gaudir d’una estona de descans i de tot un luxe molt apreciable al llarg del camí: una dutxa amb aigua calenta, aigua cremant, per a nosaltres sols!!! Avui hem fet un extra i ens hem estat tota l’estona que ha fet falta, per tal de recuperar-nos del tot i poder fer front, demà, a la darrera mini etapa, els aproximadament 5 quilòmetres que ens separen de la Catedral que ja veiem, de la Plaça de l’Obradoiro. I, després de tot, encara hem tingut temps de fer el sopar, cantar molt al ritme de la guitarra, fer algun que altre joc i, com cada nit, llegir un conte i cantar una bonica cançó. Avui dormirem amb la il·lusió de saber que demà, a la fi, acaronarem el nostre objectiu, però, a l’hora, la tristor de saber que, al mateix temps, la nostra aventura toca a la seva fi. Tot i això, de ben segur que encara ens queden moltes aventures i anècdotes per viure, i aprofitarem al màxim tots els moments que encara ens queden. Ah!!! Mares, pares, germans, avis, tiets, amics... com cada dia, com cada nit, no us preocupeu que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


DIMECRES 27 DE JULIOL

DIA 10: MONTE DO GOZO – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Quedava lluny al principi, però tot arriba... Així doncs, després de tot, aquí comença el nostre darrer relat. Avui, ja des que ens hem llevat, tot ha estat diferent. Intuíem que no seria un dia com qualsevol altre, que seria una jornada especial. Aquesta emoció ja la sentíem mentre esmorzàvem, amb els nervis per agafar la motxilla i posar-nos a caminar, per tal de cobrir els escassos 5 quilòmetres que, avui, separaven el Monte do Gozo de la Plaça de l’Obradoiro, de la Catedral de Santiago. Tot just hem començat l’etapa que ja ens ha donat la benvinguda a la ciutat el corresponent rètol d’entrada, fet que ens feia presagiar que això ja ho teníem fet... Els darrers metres han estat completament dins de terra urbà i molt emocionants, al compàs dels clàxons dels cotxes i camions que, al nostre pas, ens anaven saludant. Unes quantes passes han separat la nostra entrada al casc antic de la ciutat de la Plaça de l’Obradoiro, des d’on veiem la Catedral des del darrere. I... finalment... després de tot... després dels 114 quilòmetres, després de les butllofes dels peus i el cansament, després de nits dormint no gaire bé i sense dutxa... tot això ha quedat enrere quan, al so d’una gaita, hem entrat cantant, saltant i ballant, ara sí, dins la Plaça de l’Obradoiro i la Catedral s’ha presentat davant nostra amb tota la seva majestuositat. L’emoció ens ha recorregut a tots nosaltres i els petons, les abraçades i, fins tot, un ball, s’han anat succeint al bell mig de la plaça. Però el camí encara no havia acabat, així que, ràpidament, ens hem dirigit cap a la Catedral on, després de la corresponent cua, hem pogut fer l’abraçada a Sant Jaume i demanar per totes les nostres famílies i amics. Tot seguit, a les dotze en punt del matí, ha començat la missa del pelegrí, la qual ha estat concelebrada, també, pel Miquel Àngel, que ha fet una pregària, en català, pel esplais i grups de joves. I, finalment, un darrer tràmit ens separava del document que ens acredita com a pelegrins que hem arribat a Santiago, una darrera cua per recollir la Compostela. Tothom tornarà cap a casa amb la seva, no fos cas que no us cregueu la nostra gesta! I després de tant d’esforç i de tant anar amunt i avall ens mereixíem un autèntic dinar gallec, tots asseguts a la Plaça de l’Obradoiro: empanada, “tetilla” i “tarta de Santiago”. Durant la tarda, ara sí que amb tota la feina feta, ens hem dedicat a fer una mica el turista i a ultimar les darreres compres. Desitgem que tingueu sort i us n’arribi alguna...! I com que avui el descans dels cuines ha estat total, per sopar hem anat a un restaurant del casc antic de la ciutat. Abans d’anar cap al càmping on passarem la nit, una sorpresa més ens estava encara esperant: tot un espectacle de llum, de color i música projectat sobre la Catedral. Ha estat un moment realment impressionant. Cansats, però contents i feliços, hem caminat fins al càmping, on encara ens hem hagut de plantar les tendes. I, com cada nit, hem llegit un conte, hem repartit un record, hem llegit els vostres missatges i hem cantat una bonica cançó de bona nit! Us explicaríem el final del dia, però, al ser la darrera nit, com és normal, encara hi estem posats!!! Deixarem, doncs, que siguin tots aquests joves qui, demà, us expliquin tot allò que aquests relats diaris no han pogut recollir...

Ara que ja hem arribat a Santiago, encara en terres gallegues, recordem Sàrria, amb l’estació de tren que ens va veure arribar; Ferreiros, on vam acampar per primera vegada i ens va ploure tota la nit; Portomarín, amb el primer sostre que vam trobar i que vam compartir amb un altre grup de catalans; Airexe, on el cel ens va regalar una estona d’estels; Palas de Rei, on vam descansar dos dies; Melide, amb el seu pop i els seus llits; Arzua, on vam menjar un plat combinat; O Pino, on vam arribar amb els peus destrossats després de l’etapa més llarga; Monte Do Gozo, des d’on ja vèiem la Catedral i, finalment, l’entrada a la Plaça de l’Obradoiro. Després de tot, ens hem adonat que el més important no ha estat el final, sinó el camí recorregut per arribar-hi, camí que hem fet tots junts! Aquí acaba el camí de Sant Jaume i els nostres camins es tornen a separar, però amb el desig, l’esperança i la il·lusió que es tornin a creuar ben aviat!!! Segur que Sant Jaume seguirà vetllant per tots nosaltres. El darrer dia de la nostra aventura acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!


Tots els monitors us volem donar les gràcies, mares i pares, i agrair-vos la confiança que ens heu dipositat. Sense els infants i joves, els monitors i monitores no tindríem sentit. Una aventura sempre acaba, perquè en pugui començar una altra... Així doncs, ens acomiadem fins al proper curs. Bon estiu a tothom!!!


AVÍS: Recordeu que demà arribarem a l’Aeroport del Prat cap a les 17:00. Recordeu, també, que els monitors tindrem la nevera buida, així que esperem els tàpers amb el sopar!!! Fins demà!!!


Comentarios: 206 (Discusión cerrada)
 • #1

  Martha (martes, 19 julio 2011 00:02)

  Nois, cada cop esteu més aprop de Santiago! Des d'aquí esperem noticies de la vostra nit plujosa i del següent tram!
  Un petó i molts ànims a tots!:)

 • #2

  Yaiza (martes, 19 julio 2011 00:07)

  Bé nois molts anims, que ja us queda menys, esperem que no us hagi cansat i la Martha i jo tenim moltes ganes de veure-us a tots un petonet molt fort, i que vagi bé. :)

 • #3

  orma (martes, 19 julio 2011 00:55)

  Eiiii, primer dia de caminada i ja us trobem a faltar, t'estimem Mire :) passeu-s'ho bé

 • #4

  ANA (martes, 19 julio 2011 02:18)

  Tranquils, que el temps només us està donant la benvinguda ..... que segur que no ho ha sabut fer d'una altra manera ..... a partir de demà... lluirà el sol ...o no?
  Petonets per tots i un molt especial per la meva filla....la másh mejó......LA MÍRIAM

 • #5

  Mariona, Carla, Abel i Francesc (martes, 19 julio 2011 08:14)

  Hola joves!! Primer de tot ànims i a seguir endavant!! Segon dir-vos que desitgem que us ho passeu molt i molt rebé!! En fi, gaudiu a tope aquest viatge. Ens veiem a l'octubre:) No us mulleu gaire!!

  Molts petons i... Munyons amuunt!!

  Mariona, Carla, Abel i Francesc.

 • #6

  LIDIA (martes, 19 julio 2011 12:41)

  ANIMO PARA TODOS QUE OS CUIDEIS LOS PIES QUE ES LO PRINCIPAL UN BESAZO PARA TODOS ADEEEEUUU

 • #7

  Pedro, Charo y Paula (martes, 19 julio 2011 13:33)

  Hola a tod@s!!!!

  Nos gusta mucho este "diario de a bordo" que habéis montado...

  Esperamos que vuestra primera noche en tierras gallegas haya sido buena. Cuidaros mucho y ánimo que esto no ha hecho más que empezar...

  Muchos besos para todos y uno enorme para Raúl.

 • #8

  Carmen Palma (martes, 19 julio 2011 14:40)

  Me ha encantado la descripción de vuestra aventura y seguro que está siendo una experiencia única.ANIMO y BESOS

 • #9

  JORDI ROJANO (martes, 19 julio 2011 16:06)

  Quina enveja em doneu! Gaudiu força del viatge i l'experiència de compartir, conviure, reflexionar, ajudar... Petons a tots i totes.

 • #10

  yuji (martes, 19 julio 2011 17:19)

  holachicos

 • #11

  Emilia (martes, 19 julio 2011 17:41)

  Es un experiencia maravillosa disfrutarla y vivirla a tope y buen camino peregrinos

 • #12

  Marta Garcia (martes, 19 julio 2011 20:34)

  Por fin tengo un hueco para poder escribir...!! eei qué tal todo??? por lo que veo bien, no?? así me gusta! esta es la actitud! ;) dándolo todo desde primera hora de la mañana caminando! estoy orgullosa chicos! jeje pues nada a ver como se presenta la etapa de mañana... muuuchos ánimos y a ver si no llueve!! muchos besos y abrazos para todos!^^

 • #13

  Pilar Fabón (martes, 19 julio 2011 20:52)

  Serà un viatge inolvidable. Tant si plou com si fa sol,gaudiu a cada moment de tots els racons i persones que trobeu en el cami, i sobre tot de vosaltres mateixos. Àmim. Una abraçada.

 • #14

  Flor (martes, 19 julio 2011 20:56)

  Antes de nada felicitar al narrador, un buen trabajo chic@!!!! Y ahora a esos peregrinossss, por las caras parece que todo va viento en popa, me alegro mucho chic@s y disfrutar cada segundo. Ánimo a los monitores y buen camino a tod@s y un besazo para ti "trasto".

 • #15

  Pilar- Miquel Garrobé (martes, 19 julio 2011 21:58)

  Passeu-ho bé!!
  Potser molt maco aquest viatge!

  PETONS per tots!!!!!

 • #16

  LIDIA (martes, 19 julio 2011 22:40)

  BUENO CHIC@S SEGUID,SEGUID...YA LLEGAREIS NO LO DUDEIS...LO LOGRAREIS !!!!BESITOS !!!!

 • #17

  Margarita y Melissa (martes, 19 julio 2011 23:04)

  Que bueno que ya iniciaron el recorrido, conocerán mucha gente y muchos lugares y aprenderéis mucho de las costumbre gallegas, feliz camino de Santiago y que el buen tiempo los acompañe, besos y abrazos.

 • #18

  ARTURO CASTOSA (miércoles, 20 julio 2011 10:14)

  Querido amigos,no,querida familia: Quiero deciros que como no estais,mi facebook está medio muerto,faltais vosotros.
  Pasadlo muy bien,caminar mucho,vida sana y Xl-S. :)
  Abrazos a todos y besos a todas !!!!!!

 • #19

  Mercè (miércoles, 20 julio 2011 12:58)

  Ei! qué bé que us ho passeu!
  Ja falta menys, pero disfruteu del camí tant com pogueu.

 • #20

  LIDIA (miércoles, 20 julio 2011 15:14)

  ANIMO CHIC@S EN EL CAMINO NO HAY DOS MOMENTOS IGUALES APROVECHARLOS...UN GRAN BESAZO MUUUAAA

 • #21

  toni (miércoles, 20 julio 2011 16:56)

  un abrazo muy fuerte y por todas que vosotros podeis un saludo desde Malaysia

 • #22

  Marta Garcia (miércoles, 20 julio 2011 18:00)

  eeei como ha ido el día?? mañana trabajo todo el día y el viernes me voy de colonias así que os escribo hoy pq quizás ya no me puedo conectar hasta el lunes...! :S la etapa qué tal?? espero que la lluvia os de un poco de tregua pq no veas... jeje por lo que veo os váis defendiendo cn la comida, así que muuuuy bien! ;) hacer muuuuuchas fotos que luego las quiero ver en el PICASA, eh??! recuerdos a todos! cuidaros mucho! un besazo

 • #23

  Yaaizaa&Maarthaa (miércoles, 20 julio 2011 21:53)

  Bueno chicos nada deciros que tenemos muchas ganas de veros, que os echamos mucho de menos, y que estamos deseando que sea el día 28. Esperamos que os lo esteis pasando super bien, y que no os mojéis mucho, nosotras estamos aquí aburridisimas ya que las personas mas importantes para nosotros están en Portomarín, bueno que os queremos mucho, que no os olvidéis que aquí os estamos esperando y con muchas ganas. Un beso muy fuerte a todos los Joves y Monitores.
  Yaiza; y de mi parte uno aun mas fuerte para el Tabares.
  Martha; y de la mía uno a la Júlia G., a la Macu, a la Mire y al Willy.

  Va que os quedan 7 días chicos, ánimos!<3
  Martha; y de la mia a

 • #24

  Ana (Míriam) (miércoles, 20 julio 2011 22:03)

  Bé, que no es digui que als del Mainada els hi atura una plujeta de res.....

  Una coseta....per què no li poseu un pin a la Míriam?....per localitzar-la basicament...jajaja...

  Ja veig que "esteu fresquets i remulladets", ara.....si els monitors vetllen pels nens....ja em quedo més tranquila...

  Petons i abraçades i un molt especial per la meva....

  PD: Toni....saludos a los malayos...pero vente pa'spaña que la Lidia quiere verte ya!
 • #25

  Felipe i Montse (miércoles, 20 julio 2011 22:34)

  Hola maquíssims!. Espectaculars els comentaris, molt maques les fotos...en fi, sembla que tot marxa fantàstic!. Estem segurs que esteu gaudint de tot plegat i aixó ens fa feliços. Petonets per a tothom, i un de molt especial per a la Júlia G.

 • #26

  LIA .NATALIA .PAULA (miércoles, 20 julio 2011 22:38)

  ESTE MENSAJE ES PARA ADA, DE PARTE DE SUS PRIMAS DE ALBOCASSER Y HERMANA . NOS LO ESTAMOS PASANDO MUY BIEN .ESPERAMOS QUE TU TAMBIEN Y NO TE CANSES MUCHO.TE HECHAMOS DE MENOS .BESITOS

 • #27

  Agusti (miércoles, 20 julio 2011 23:08)

  Hola campeones un abrazo doy por hecho que os lo estais pasando estupendamente seguid con fuerza
  PD: Iris la Wendi et trova a falta

 • #28

  carmen i manolo (miércoles, 20 julio 2011 23:48)

  Bueno chicos ya llevais tres dias caminando el resto es coser i cantar.Disfrutar del paisaje y traer muchissssssimas experiencias para darnos envidia.Muchos besos a todos i todas y uno muy fuerte para Paula.

 • #29

  Pedro, Charo y Paula (jueves, 21 julio 2011 09:16)

  Hola a tod@s!!!!

  Si que estirais el día: cuántas cosas hacéis!!! De todas formas descansar y coger fuerzas, que el camino es muy largo.
  Aquí os echamos mucho de menos, pero consuela saber que os lo estáis pasando tan bien.

  Un besazo para tod@s y uno con achuchón para Raúl. Ánimos!!!!!!

 • #30

  Merche Lama (Miriam) (jueves, 21 julio 2011 10:16)

  Bueno chicos, ánimos que el tiempo no pueda con vuestros ánimos, a disfrutar mucho de la experiencia, del paisaje y de la gente que durante el camino vais a conocer. A coger muchas fuerzas con esas comidas caseras y ha descansar cuando se pueda. Que os lo paseis superguay. Besitos Miriam, disfruta que es lo que vas a llevar de este viaje, también besos para Laia, Marina y Julia Garrido. Por cierto monitores un urra para vosotros que lo haceis superbien (soy la mama de Alex Porro, hace años estuvo con vosotros de colonias, ¿os acordais?)
  Saludos,

 • #31

  Mercè (jueves, 21 julio 2011 10:29)

  Visca les mandarines!!!

 • #32

  LIDIA AUN SOLA (jueves, 21 julio 2011 14:09)

  HOLA A TOD@S SEGUIMOS HACIA DELANTE TRANQUILOS POR QUE CUANDO LLUEVE NO TODOS NOS MOJAMOS JAJAJA¡¡¡ SEGUIR CAMINANDO Y DISFRUTANDO DE ESTE CAMINO QUE NUNCA OLVIDAREIS¡¡¡¡¡BESAZOS¡¡¡IRISITA TKMX

 • #33

  Flor (jueves, 21 julio 2011 14:37)

  Que enveja! gaudiu de cada moment que això és una amanida d'emocions que només es viu en el camí ... bon camí! Un petonet Alejandro

 • #34

  Martha&Yaiza! (jueves, 21 julio 2011 14:50)

  Nois, ho esteu fent genial! Cada cop esteu més aprop de Santiago! Des de aquí, ens en enrrecordem de tots els que esteu a terres gallegues. Esperem més notícies vostres, mentrestant nosaltres us enviem molta energia!
  Un petó per tots, en especial a la Júlia G., la Macu, la Mire, el Alejandro, el Raul i al Willy.

 • #35

  Montse (jueves, 21 julio 2011 15:14)

  ¡Ánimo chicas, ya os queda menos! Seguro que os lo estáis pasando genial y que este viaje va a ser una experiencia inolvidable para todos vosotros, así que disfrutad cada segundo.
  Júlia, Iris, Anna, Miriam, nos vemos a la vuelta! Un beso muy grande!

 • #36

  carmen , manolo i victor (jueves, 21 julio 2011 15:20)

  bravo campeones que envidia que me dais por tener esta experincia tan enriquecedora , conocer gente tan agradable i simpatica,disfrutarde todo un monton hasta de notener lavabo jijijijiun beso y fuerzas para todos. postdata: hecho de menos a paula ( su madre)ANIMO

 • #37

  toni (jueves, 21 julio 2011 16:27)

  animo que ya queda menos, ya lo teneis chupao
  besitos a todos y en especial a la IRIS
  PD ana el sabado estoy en Españaaaaaaaaaaaaaaa
  por fin

 • #38

  Joan, Marta i Anna (jueves, 21 julio 2011 17:57)

  Molta sort i que ho passeu molt bé! Un petó a tots, especialment al Xavi i a la Júlia, que els estimem moltíssim! :);)

 • #39

  orma (jueves, 21 julio 2011 18:25)

  Està molt bé que compartiu tot amb els companys, fins i tot les vostres olors personals jajaja. Seguiu gaudint d'aquesta aventura i no patiu que a casa ja us fareu una bona dutxa.
  Abraçades x tothom i un petonàs per la nostra Mire.

 • #40

  J.YAN (jueves, 21 julio 2011 18:48)

  HOY ES 21,PARA ANDREA SUÁREZ

 • #41

  Carmen Palma (jueves, 21 julio 2011 19:01)

  Hola, realmente este Camino es especial? Me encantan las fotos y ver vuestras sonrisas tímidas envueltas en verde y humedad. ANIMO y adelante y un beso muy fuerte y especial para Júlia, Xavi, Guillem.... uf para todos y todas.

 • #42

  Martha&Arturo (jueves, 21 julio 2011 19:07)

  Os escribimos desde la maravillosa y agradable terraza del Arturo, donde estamos viendo pasar las nubes. Os echamos de menos, pero nos alegramos que os lo estéis pasando bien. ¿Ya habéis ligado con cabras y ovejas? Queríamos haceros saber, que sin vosotros, la vida es como una coca-cola sin cafeína y queremos creer que para vosotros también, porque, ¿nos habréis cogido cariño, no? Se ha ido nuestra hente a vivir una experiencia inolvidable y nosotros, por diferentes motivos, no hemos podido compartirlo con vosotros.
  Esperemos que por lo menos os acordéis algo de nosotros, un poco por lo menos, porque nosotros sí que lo hacemos, venga chicos os queda una semana y nos tendréis que volver a aguantar. A disfrutar lo que os queda!
  Un abrazo y un beso MUY fuerte a todos, en especial a: Júlia G., LàÁh MâKú, a Raúl, a Mireia, a Alejandro, a Guillem, a Júlia F. y Paula!
  Pd/ Nos estamos comiendo un chicle de mojito, que siga la fiesta!
  (L)

 • #43

  Emilia (jueves, 21 julio 2011 19:15)

  disfrutar de un lavabo esporadico de unas olores especiales de un paisaje precioso de una lluvia a veces un poco molesta por que asi cuando tengais delante el letrero de SANTIAGO DE COMPOSTELA no tendra precio. Buen camino peregrinos.

 • #44

  Marta (Laia i Marina) (jueves, 21 julio 2011 19:19)

  Molts records i anims a tots.
  Laia, per aqui les coses van rodant.
  Marina, molts mimitos i paciencia.
  Que disfruteu molt

 • #45

  Toni i Montse i Georgina (jueves, 21 julio 2011 19:42)

  Com va el mono electrònic? Molts ànims, ens hem alegrat molt de saber que t'has retrobat amb algunes comoditats. Un petó i fins aviat.

 • #46

  Yaiza (jueves, 21 julio 2011 19:54)

  tengo muchas ganas de que vengáis ya, darle un besito muy fuerte a la Iris y al Tabares.

 • #47

  Pedrita (jueves, 21 julio 2011 20:08)

  Ada,no et cansis gaire, disfruta i aprofita petons

 • #48

  pilar (jueves, 21 julio 2011 20:27)

  Estic molt contenta de poder llegir el que aneu fent.
  Veig que passeu moments un xic complicats, més emoció!.
  Endavant. Molts petons per tots.

 • #49

  Carmen i Jordi (jueves, 21 julio 2011 21:15)

  1,2,3. 1,2,3. Provant, Provant. Hola, Hola. Bona nit. Com esteu? Estem molt contents que us ho passeu molt be, i alhora tranquils perque Sant Jaume i els monitors vetllen per tots. Petons a tothom i et trobem a faltar Guillem. La teva habitació esta ordenada. Ei Xavi! Com t'ho estàs passant. No et deixis enganyar: no cal que li portis la motxilla als monitors. Soparàs igualment.

 • #50

  Mireia (jueves, 21 julio 2011 21:26)

  iris, paula, selma, miriam us trobo a faltar noies!
  Espero que ho estigueu passant bé.
  us estimuuuuuuu!

 • #51

  Ana (Míriam) (jueves, 21 julio 2011 21:27)

  Aquí continuem tranquils sabent que els monitors vetllen per vosaltres, no podria ser d'altra manera, comptarem els nens a la tornada, per allò de que no falti cap.....aunque ya veo que estáis disfrutando como un cochinillo en un charco......

  No us amoineu pel bany, anirem a recollir-vos amb mascaretes, estic mirant si en los chinos em fan un preu especial, per allò del patiment del camí...... encara que no ho sé, porque estos chinos no estan per la tasca de rebaixar .... però cap problema!, encara que sigui amb pinces, us anirem a recollir, perquè l'explicació tan poètica de l'olor que despreneu.... m'ha llegao al alma (o dónde sea) i estic desitjant olorar-vos.....

  A part d'això aquí a casa intentem ficar-nos en la vostre pell:anem caminant a tot arreu, amb les mans plenes de bosses, i pugem els 4 pisos per les escales (bueno, bàsicament perquè no tenim ascensor )...... arribem a casa sudando como cerditos..... però ho sentim...... no aconseguim aquesta olor que tan poeticament expliqueu.... així que hem deixat de banda la solidaritat.... ho sentim.... anem a la piscina amb cotxe, ens dutxem com Sant Jaume mana i dormim en matalassos..... les coses clares.... ja us arribarà el vostre moment...... mentrestant..... des de casa esperem que sigui una experiència inolvidable per a vosaltres......que segur que sí que ho serà....

  Un petó molt fort per tots i un de molt especial per la meva Míriam, que encara que no li hagueu posat un pin, ja la tinc localitzada......

 • #52

  Mireia (jueves, 21 julio 2011 21:28)

  Aiiiiiiiiiiis Júlia! a tu també que no t'he possat! jajajaajaj t'estimo molt i que sàpigues que no hi ha novetats de res TT jajajaaj
  t'estimooooooooo

 • #53

  LIDIA AUN SIGO SOLA (jueves, 21 julio 2011 22:07)

  HOLA CHIC@S ADELANTE QUE OS QUEDA POCO LOS IMPOSIBLES DE HOY SERAN POSIBLES MAÑANA.¡¡¡¡OLE¡¡¡ VA POR USTEDES UN MMMMUUUA PA TOS

 • #54

  Miriam (jueves, 21 julio 2011 22:41)

  Vinga nois no perdeu les forces perquè tot aquest esforç serà compensat quan arribeu a Santiago! Molts ànims a tots i en especial als monis, que se us troba a faltar!!!

 • #55

  Montse Palomar (jueves, 21 julio 2011 22:48)

  My God! I miss you a lot! Enjoy the jorney and your friends.
  T´estimo tati.
  Una abraçada

 • #56

  LILA PLASENCIA (jueves, 21 julio 2011 23:12)

  BEBE te acuerdas q antes de irte dejaste tu habitacion media arreglada, m enorgullesco en decirte q ha pasado un pekeño uracan por toda tu habitacion y todo ha kedado por los suelos, trankilo q speraremos tu regureso para q lo arregles, te kiero muxoooooo muxoooo muxoooooo muxisimoooooo

  departe de davinia: olllllaaaaaaa jijiji

  departe de la mama: te kiero muxo ven a arreglar tu cuarto jajajajjajaja es broma sigo siendo yo, la mama dice q te kiere y q lo pases bn y q se canses muxo, lo mismo dice el papa

 • #57

  Flor (jueves, 21 julio 2011 23:14)

  Pensé que jamás diría esto: No soporto el silencio y el orden que hay en mi casa. Se te echa de menos trasto! Un beso a todos y paciencia para los monitores..jajajja disfruta cada momento Alejandro

 • #58

  Yaiza (jueves, 21 julio 2011 23:25)

  Pienso lo mismo que la Flor, te echamos mucho de menos Alejandro, mi telefono esta tan tranquilo jajaja. Disfrutar mucho chicos! un besito Alejandro.

 • #59

  Yaiza Núñez (viernes, 22 julio 2011 01:25)

  Hola nois?? Quina alegria veure aquestes fotos!! Quins records... aix
  Espero que us ho esteu passant bé i patiu molt per poder plorar a l'entrada de la plaça de l'obradoiro! Molts petonets a tothom, sobretot als monis!!

 • #60

  Merche Lama (Miriam) (viernes, 22 julio 2011 10:28)

  Lo del baile de "compañia" que es ¿para hacer ejercicio?, pues si es así es que parace que no andais cansados o es el momento de diversión. Que guay, cuanta envidia, como me gustaría tener vuestra edad y andar por ahí, sufriendo esos olores, ronquidos y todo lo demás. Animos que el camino se va acabando y la experiencia también.
  A disfrutar y tranquilos, por algo Galicia está tan verde.
  A disfrutar, un beso y abrazo especial sobretodo para Miriam.

 • #61

  Ana (Míriam) (viernes, 22 julio 2011 10:55)

  Aquest és un missatge per a la Míriam:

  Estimada filla, aquestes quatre lletres són per dir-te que tot és al seu lloc, excepte els "after eight" que estaven la nevera i que amb la teva absència han entrat en vies de exticinció,queda només un al que penso apadrinar.....

  També et diré que el Toblerone s'ha solidaritzat amb el "after eigh" i segueix el mateix camí, aquest ho apadrinarà el teu pare.....

  La teva paperera, i malgrat que la buido cada dia, segueix plena, aquí ningú ha estat i estem pensant posar càmeres per veure si ets tu que véns d'amagat, perquè les teves germanes em juren i em perjuren que elles no són.....

  Finalment, i encara més dur....i vull que estiguis preparada.....així que respira profundament... .. ..................................................
  ........t’agafo el teu portàtil cada nit..........
  Tranquila hi ha un munt d'actualitzacions però em nego a donar-li a “acceptar”...així que aquí les tinc totes donant-se de bufetades esperant que se'ls accepti.......

  Les teves àvies t'envien petons, així com els teus oncles i mira que els he dit que ets al camí, que no t'has anat a la guerra, però cada dia pregunten per tu .... fins i tot la Pepa....i els teus cosins, els camicazes, només em diuen "no busta" ... tu sabràs que els entens.....

  Com veus anem veient passar el dia a dia con la ausencia de la alegria de la huerta...es duro, sí....pero lo vamos resistiendo, jeje......per això espero que ho estiguis passant molt rebé.

  Bé, nois i noies......que si eso.......ya me quedo más tranquila si els monitors estan vetllant per vosaltres.....i que gaudiu cada minut del camí....

  Us envio un petó molt fort (que vosaltres podeu repartir a conveniència como bons germans) i un de sencer pa’mi Míriam

  PD Toni, la Lidia sigue aún sola

 • #62

  Martha (viernes, 22 julio 2011 12:06)

  Una dutxa freda és el millor que hi ha per mantenir un cutis estirat i un cabell brillant jajajaja
  Cada dia que miro les vostres actualitzacions, un tros [petit] de la meva ment vola cap a Galícia i s'imagina tot el que esteu vivint.

  Per la Júlia G.: Mucho HARDCOREEEEEEEEE para continuar caminando! Cada día miro tu pulsera de Bob Esponja y me acuerdo mucho de ti!

  Para las chicas del Maremagnum [Júlia G. y Ana [la Macu]]: Hablé con Edouard y me ha dicho que viene el día 6 y que se traerá amigos franceses nuevos, así que ya sabéis lo que nos toca hacer x)

  Para el sector Numància: El grupo del face está muerto! Necesitamos quedadas playeras/piscineras o tardes muertas en el Bombay cuando volváis!

  A la resta: un petó molt fort i molts ànims!

 • #63

  Yaiza (viernes, 22 julio 2011 15:26)

  Bueno decirle al Alejandro que esta tarde nos vamos la Flor, su prima y yo haber una peli al cine en su honor. Y que le queremos mucho jajaja!<3

  un beso y muchos ánimos!

 • #64

  yaiza (viernes, 22 julio 2011 15:27)

  a ver una peli* que me he equivocado jaja x)

 • #65

  Arturo C. (viernes, 22 julio 2011 15:44)

  Hola a todos, me alegro de que esteis bien y de que todo os vaya como quereis. Aquí no hay nada nuevo (la Apple Store está en su sitio y os está esperando) Desde Santa Coloma os mando un saludo a todos, y uno muy especial a las Júlias, ¡OS QUIERO!

 • #66

  Lidia (viernes, 22 julio 2011 16:04)

  Podríais ir subiendo alguna foto a la pagina web del Picasa. Saludos no os canseis.

 • #67

  Pedro, Charo y Paula (viernes, 22 julio 2011 16:44)

  Hola a tod@s,
  Nos hemos leído tantas veces vuestro "diario", que casi nos lo sabemos de memoria...
  La verdad es que a pesar de las dificultades, dais un poquito de envidia: vaya experiencia!!!

  Por aquí, no tenemos tantas aventuras que contar, aunque como ha dicho alguien antes, parece que estáis en el fin del mundo y cada día tenemos que pasar toda vuestra información a tíos, abuelas,...

  Raúl, tu primo Victor ha visto esta pàgina y me ha llamado para decirme que tenéis que hacer carreras para ducharos: fíjate lo que ha entendido él!!La verdad es que te echa mucho de menos, igual que nosotros ( incluida Paula, ahora que no me ve).

  Un besazo y muchos ánimos para tod@s y uno especial para Raúl.

 • #68

  lidia sigo sola (viernes, 22 julio 2011 19:42)

  HOLA CHIC@S OTRA ETAPA MAS POCO A POCO LLEGAREIS AL FINAL DEL CAMINO.BUENO COMO LA ANA YA OS A CONTADO TODO PUES HASTA MAÑANA .UN BESAZO PARA TOD@S.IRIS TKMX. PD EL TONI YA VUELA PA ESPAÑA

 • #69

  Miki Rodriguez (viernes, 22 julio 2011 20:28)

  Hola noies, ja veig que us fa mal temps, Galícia és així. Com a consol us hem de dir que aquí a la Costa Brava també fa mal temps. No ens podem ni banyar...Serà que no tenim Sant Jaume per protegir-nos...Ànims!

 • #70

  Marta Garcia (viernes, 22 julio 2011 21:33)

  Eeeei así que de descanso, eh?? qué bien vivís!! jeje pues nada disfrutar muucho de estos ratos de reposo! yo voy a prepararme la mochila que me voy de colonias...!!! (Carles voy a hechar de menos un compi de momentos de relax jajajajaja).
  que vaya muuuuuy bien el fin de semana! besos para todos! disfrutar de toooodo x mi!! :) muakaaa!

 • #71

  Isabela i Elsa (viernes, 22 julio 2011 21:35)

  MARINA CASAS,et trobem molt,molt,molt,molt a faltar pero sabem que tu estas pasant genial !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ADEÙ MARINA I A TOTS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! • #72

  AGUSTI (viernes, 22 julio 2011 21:58)

  Hola campeones todo viento en popa ...no
  un abrazo para todos cuidaros que ya lo teneis chupaooooo
  PD: Cuidar de los Monis.......

 • #73

  Esmeralda (viernes, 22 julio 2011 22:54)

  uuuueeeee!! cooom va "chiquituelos" ajajaja espero que tothom arribi viu fins al final i d'una sola peça! us trobo a faltaar mooltiiisiiim noiiesss :) un petoooo inmeeens per toooots i bona nit <3

 • #74

  Martha&Marta (viernes, 22 julio 2011 23:07)

  Nois, us escrivim les dues Martas [Torres y López, porsupes!] Després de veure el final de Harry Potter i sopar al Viena, ens disposem a enviar-vos tota la nostra energia [positiva, esclar] per a que continueu amb el vostre Camí [de Santiago].
  Esperem trobar-vos vius i sencers quan torneu!

  Un petó i una abraçada molt forta per tots, en especial a: Júlia G., Ana [Macu]i al sector Numància!

  Bona nit i esperem notícies vostres

 • #75

  família Garrobé (viernes, 22 julio 2011 23:12)

  Hola a tots.
  Per totes les fotos que heu enviat veiem que tot" marcha sobre ruedas"encara que el temps no acompanyi, a Sta Coloma també fa mal temps.

  PETONS PER TOTS

  MOLT BÉ EL BALL DEL CHU-CHUA!!!

 • #76

  carmen , manolo i victor (sábado, 23 julio 2011 12:05)

  Chicos vaya envidia , cada noche cuando dia leo vuestro diario , busco por internret la ruta que estais haciendo ,y es maravillosa , estais viendo musichisimas cosas y experincias innolvidables, aprender dia a dia de la gente solidaria , del entorno que es unico . Bueno chicos disfrutar de todo mucho .COMO VAN LAS LLAGAS JIJIJIJIJIJI CUIDARLAS. BESITOS PARA TODOS Y UNO GRANDE Y FURTE PARA PAULA J .AHHHH Y TAMBIEN IRIS ,SELMA, ANA ,JULIA ,MIRIAM,MARINA, Y PERDONAR NO ME ACURDO DE MAS NOMBRES,PERO POR SUPUESTO Y MUY GRANDE A TODOS LOS MONITORES POR ESA ENTREGA Y ESFURZO QUE DAIS A LOS CHICOS. BESITOS.

 • #77

  LIDIA (sábado, 23 julio 2011 12:11)

  HOLA A TOD@S HE VISTO LAS FOTICOS Y EL COMENTARIO ¡¡¡¡¡SOLO UNA COSA ¡¡¡¡¡ DE PUTA MADRE CHIC@S ¡¡¡¡¡ UN BESAZO PD EL TONI ESTA CONMIGO BIEEENNN

 • #78

  Yaiza (sábado, 23 julio 2011 13:35)

  Joves me dais mucha envidia, ya veo que os lo estáis pasando muy bien. Ánimos que os quedan 5 días, espero que no se os hagan muy largos. Como van los pies? alguna ampolla ya? esperemos que no. Un beso para los Joves otro para los Monis y un beso mas fuerte para el Alejandro Tabares. Cuidaros!

 • #79

  Mireia (sábado, 23 julio 2011 13:39)

  Hola guapa esperamos que te lo estes pasando fenomenal, desde aqui te enviamos besos toda la famili... adria carla j.luis fini. Hasta luego lucas.

 • #80

  Jordi i Carmen (sábado, 23 julio 2011 15:25)

  Ànim, ens solidaritzem amb el temps, a Barcelona tampoc sembla juliol. Guillem que bé que surts a les fotos!!!, Un petó ben fort per tots i totes.

 • #81

  carmen , manolo i victor (sábado, 23 julio 2011 15:57)

  HOLA A TODOS ,OTRA VEZ , PERDONAR TODAS LAS FALTAS ,PERO TENGO UN ORDENADOR DEL JURASICO , NO FUNCIONAN LAS TECLAS !!!!! PAULA TENIAS RAZON!!! OS ECHAMOS DE MENOS / PERO NO DAROS PRISA EN VOLVER ,OS QUEDA LO MEJOR/.BESITOS .

 • #82

  el pare de la Júlia (sábado, 23 julio 2011 16:31)

  Què llegeixo!! Dutxes fredes, es renten la roba, peix per sopar... Segur que la Júlia segueix entre vosaltres? o es que Sant Jaume, a part de vetllar està obrant algun miracle?
  Salutacions i petons per a tots i totes

 • #83

  Ariadna (sábado, 23 julio 2011 18:20)

  Holaaaaaaaa!
  Mandonguilles? Ai de veritat jajajaj
  Doncs bueno, avui la mama ens estava explicant això que us havien donat quatre coses i a buscar-se la vida... Jo crec que no hauria ni menjat jajajaj
  Estem tots molt bé, vam anar a veure Harry Potter l'altre dia amb del del tkd i estava molt bé, ja veuràs!
  Ah, i també ens vam fer un piercing la Mireia i jo el dimarts!! La Mireia diu que li va fer mal (es to flojucha xD) pero bueno, ja no fa gaire!
  Doncs vinga, ànims que ja falta poc!!! Espero que t'ho estiguis passant molt bé!! Un petò de patr de la yaya, els titos, la Mireia, blablabla todos los porros, vamos! I meu, clar! :)

  PD: No saps que guay que és poder tirar les coses a la teva papelera i que ningú es queixi xDD

 • #84

  Pedro, Charo y Paula (sábado, 23 julio 2011 18:35)

  Hola a tod@s!!!

  Estamos igual de sorprendidos que el pare de la Júlia..., suponemos que tenéis "milagro directo" por eso de acompañaros el Miquel Àngel.

  Parece que ha sido más dura la jornada de colada y supervivencia que las caminatas, pero seguro que también os lo habéis pasado bien y os habéis echado unas risas...

  Bueno, muchos ánimos para continuar que ya os queda poco.

  Leer esta página cada día se ha convertido en todo un acontecimiento...: nos encanta tener noticias vuestras ( vamos ansiosos a verlas) y nos lo pasamos muy bien con los comentarios que os ponen, algunos son muy divertidos...

  Ah, Raúl!!, aquí en el camping,tus compis de bici han preguntado por ti y, una buena noticia....: tu "rosita" ya está arreglada!!!

  Un abrazo para los monitores ( Pedro os está proponiendo para que os dediquen una calle...o una avenida, ya se verá).

  Un beso para tod@s y uno muy grande para Raúl.

 • #85

  LAIA (sábado, 23 julio 2011 21:03)

  Juliaaaa!! como van esos kilómetros ??
  espero que genial!
  Muchos besos de tu prima Laia i dels tiets
  Ánimo guapa! nos vemos en port =)

 • #86

  Mercè (sábado, 23 julio 2011 21:03)

  Ei, que ja us queda menys!!! Però aquest Camino és força relaxa't, eh! No us queixareu.

 • #87

  Camille i Frank (sábado, 23 julio 2011 21:06)

  Ada, passat'ho molt i molt bé. I menja molt, que has de tenir forces. Records a la Gina.

 • #88

  Cristina, Rosmari, Juan, Roberto y mormor (sábado, 23 julio 2011 21:12)

  Hola a todos. Como va el viaje? Andrea esperamos que te lo estés pasando muy bien y con muchas agujetas jajajjaja. Y la colado como te a ido?
  Aquí todos te echamos mucho de menos y tenemos muchas ganas de que regreses, pero no tengas prisa, no vuelvas hasta que no llegues a Santiago.
  Animo que ya queda menos.
  PD: Muchos saludos a todos y un gran abrazo para Marina, Laia y sobre todo para Andrea.

 • #89

  Mireia (pa' ti miranda! ) (sábado, 23 julio 2011 21:16)

  Mirindolooooooooooo!!!!!! Aixx queeeee com estàs per allà? Nosaltres estem aquí bastant bé, puc tirar les coses a la teva paperera, em puc tombar al teu llit, puc agafar la teva roba, el teu portàtil, els teus “after eight”(bueno mentida eh, que això es la Ariadna...! però tu ssssh, no li diguis que t’ho he dit..)... enfin xD tot sense haver d’escoltar un FUERA DE AQUÍ acompañado de una mirada asesina jajjajajaja

  L’altre dia estava veient un programa k tots els que sortien eren negros! bastant guapos a més a més, i em vaig recordar d tu... mmm no sé per què serà xDDD

  L’Ariadna i jo ja tenim fet el piercing!!!!! Ara quedes tu xata!

  Ja he llegit tot el rotllo aquest del menjar i tal... aiiiiiiiiiixxx mi niña! que se nos estará espabilando y todo!!!!!! Jajjajaja y hija vaya porquería de temps no? Pero es lo que hay, vosaltres endavant..!

  Bueno q aveure si tornes ja no???? Segur que ja ni t’enrecordes de nosaltres eeeeh, soy tu hermana Mireia por si acaso no te acuerdas de mí... :(

  Saluts a totes eh, em recordo cada dia de totes vosaltres!!! Marina, Júlia, Iris, Paula, Selma, Ada, Georgina, Anna Garrobé, Laia, Andrea etc. No sé si em deixo a alguna, però si és així no em mateu sisplau! i saluts per la resta també, ja que estic xD ah i júlia... ahora me pondré cn tu email, que todavía no te he escrito na de na xD

  Bueno Miranda , si tinc temps ja us escriuré un altre dia, que sembla mentida però he estat amunt i avall tota la semana eeh...

  pues ale! Lo dicho! I ànims que cada cop us queda menys tros!!!! Vaaa que podeu!!!

  T’estimoooooooo molt germaneta!!

  PD; la foto en la que surtiu uns quants saltant a lo High School Musical no haurà estat idea teva. No?

 • #90

  Melissa (sábado, 23 julio 2011 21:24)

  Que maravilloso viaje estáis haciendo, como os envidio de tantas vivencias que estáis teniendo, que alegría para vosotros poder compartir todos esos momentos, que os unen y os hacen ser mas amigos y poder reír y estar alegres compartiendo estos sentimientos tan bonitos, de camaradería y compañerismo.
  Animo que sigáis vuestro camino de Santiago, y que cada minuto de su recorrido os traiga nuevas y agradables sorpresas besos y abrazos a todos-

 • #91

  Lidia (sábado, 23 julio 2011 23:02)

  puseu fotos al picasa porfaa

 • #92

  Ana (Míriam) (domingo, 24 julio 2011 09:44)

  No tinc res a dir perquè m'he quedat sense paraules....a més a més ja ho han dit tot les meves filles.....
  Nens que ja us queda menys i que estic al.lucinada (eso se escribe así?) de tot el que esteu fent...i si serveix de consol....el temps aquí està fet una merda (es pot dir merda?.....bueno, ja està dit jeje...)i fa fresqueta.....
  Ainssss que m'oblidava que no tenia res a dir....

  Missatge per la "Lidia ya est'acompañá" que t'anava a dir que si eso ja Sant Jaume vetllaria per la tornada del Toni des de Malasia i si de cas jo ja parlaria amb els controladors aeris....però com que veig que ja ha tornat, no et dic res....perquè dir-te per dir-te.....millor em callo.....

  Us deixo pensant en el pop (qué làstima mi animalico!), en el xabó de la roba (que habá quedao inservible), en les llaunes sense l'obrefàcil, en les mandonguilles i els macarrons, en els llits amb matalassos (increible!), en.....ainsss si jo havia dit que no diria res......

  Bé nens...un gran petó per tots i un de ben gros pa'mi Míriam......

 • #93

  orma (domingo, 24 julio 2011 10:38)

  La meva enhorabona a tots per afrontar aquesta aventura amb força, menjant peix, rentant la roba A MÀ, afrontant les dificultats de les llaunes no-obre-fàcils, etc. i que ja heu superat mitja part del camí i el que us queda ho teniu "chupao". Però malgrat que arribar a Santiago serà la vostra fita, seguiu gaudint el día a día, com ja ho feu, perquè aquesta és la part realment bonica del camí.

  Des de Barna estem molt agraïts a totes les persones i poblacions gallegues que tan bé us estàn acollint, personalment em trec el barret, i a Sant Jaume i als monitors que sabem que vetllen molt per vosaltres :)

  Força Campions !!!

  Mire, anit vam fer la nocturna, rés comparat amb les vostres caminades; ens vam recordar molt de tu sobre tot perquè no sentíem a la Jenni :O, t´ha trobat molt a faltar, ella i tothom m´ha donat molts records i ànims per a tu. TKM !!!

 • #94

  Maribel y Juanmi (domingo, 24 julio 2011 13:36)

  Ens alegre'm molt que hagis fet aquest camí, deu ser preciòs. Que tinguis molta cura dels peus,t'enviem molts petons. I molt àmim a tots i és una gran experiència.

  El tiets, que mai t'obliden Anna.

 • #95

  Mireia (domingo, 24 julio 2011 15:37)

  Como vaaaa?:)
  espero que lo esteis pasando hiper bien^^
  yo me aburro jajajaja os tengo que contar cosas nenitaaaaas!
  me ha salido como un lunar raro en el brazo y voy a ir al medico a que me lo mire por si acaso, el vídeo de la merce aranda del cancer de piel me dejo traumatizada TT
  pero las cosas que os tengo que contar son mas interesantes eh jajajaja
  os estais poniendo morenas? espero que si, y sino, no pasa nada que cuando esteis a mi vera iremos a la playa todos los dias jajajaja
  besitos per tots!
  os quiero guapiiiiiiiiitas!

 • #96

  Flor (domingo, 24 julio 2011 18:51)

  Como van esos peregrinos??? Espero que tan bien como reflejan las fotos, hasta los monitores parecen contentos..jajajja...ya llevais una semanita por esos lares y aqui cada dia se os echa mas de menos, pero bueno.... seguiremos haciendo el esfuerzo de ver toda la casa ordenada. Animos para todos y un beso para Alejandro.
  PD: Los tratos que tenemos con Olga creo que van viento en popa ;)

 • #97

  carmen palma (domingo, 24 julio 2011 19:18)

  Mare meva, cada dia em conecto i llegeixo el que ens expliqueu i em fa molta il·lusió que tingueu la oportunintat de viure una experiència tant i tant especial. Des de Santa Coloma un petó molt gran per tots i totes.

 • #98

  Yaiza (domingo, 24 julio 2011 19:47)

  Espero que estéis bien chicos, en las fotos se os ve contentos jaja esperemos que sea verdad. Bueno que hoy hace una semana que os fuisteis y se os echa mucho de menos sobre todo a ti trasto! Bueno decirle al trasto el Alejandro, que los planes del pueblo casi están conseguidos, y que por aquí le echa de menos hasta mi madre jajaja. Bueno chicos un beso muy grande descansar que ahora os toca lo mas fácil un beso pasa todos, y uno especial para el trasto!

 • #99

  LIDIA Y TONI (domingo, 24 julio 2011 20:01)

  HOLA CHIC@S SON TODO COMODIDADES QUE LUJAZO¡¡¡¡¡IRIS LLEVO UNA SEMANA SIN PELEAR CUANDO LLEGUES SERAN DOBLES JAJAJAJA TU PADRE A VUELTO A FUMAR POR CULPA DE LOS MALAYOS ¡¡ESO DICE¡¡ BUENO UN BESAZO PARA TOD@S Y EN ESPECIAL PA MI NIÑA CHICA MUUUUUUAAAAAAAA ANIMOSSSSSSS

 • #100

  Margarita (domingo, 24 julio 2011 20:15)

  Estoy muy agradecida por compartirnos el día a dia de vuestro recorrido, el leer los relatos, las aventuras y las experiencias inolvidables de cada día es maravilloso, si no tuviéramos esta dicha de estar informados no estaríamos contentos y gracias a todos los escritores que han sabido trasmitir ese maravilloso viaje que creo que sera inolvidable para todos y que siempre lo recordarán, les deseo que continúen con esos ánimos y ya falta poco para llegar a la meta, les deseo un feliz camino a Santiago y sois unos valientes campeones un abrazo para todos.

 • #101

  Anna Montoro (domingo, 24 julio 2011 20:23)

  va chicos que ya os queda poquito animo un besiitooo para todoss volver ya k se os echa de menoss!!

 • #102

  Carmen Montero (domingo, 24 julio 2011 20:46)

  Hola chicos ya habeis hecho mas de la mitad del camino, animo que ya os queda poco y disfrutar.
  un abrazo para todos y un besazo muyyyyyyyyyyyyy
  fuerte para Ana "LA MACU" que te echamos mucho de menos

 • #103

  Marta Garcia (domingo, 24 julio 2011 21:01)

  Buenas!!! qué tal?? cm ha ido la etapa de hoy?? espero que bien! yo estoy de colonias y me he puesto como una gambaaaa!!! :S hoy me voy a ir a dormir bien insolada! jajajajaja bueno bueno y la foto del pulpo?? qué bien os cuidáis, eh??! jeje que vaya genial la etapa de mañana!^^ recuerdos a todos! un abrazo

 • #104

  Isa! (domingo, 24 julio 2011 21:27)

  Hola! Bueno ya falta menos! jaja espero que esteis bien y no os peleis mucho! Júlia,Ana,Mire,Tabares,Raúl os quierooo que ya mismo nos vemos! Bueno en general que os lo paseis bien y disfruteis que ya os queda poco! Besos

 • #105

  Isa! (domingo, 24 julio 2011 21:29)

  Se me olvidava! Júlia alhomejor el justin hace una cancion en español! XD tequiero LilSis!

 • #106

  Montserrat, la profe (domingo, 24 julio 2011 21:31)

  Noies, ja falta menys. Fins aviat.

 • #107

  Familia Segura-Fabregat-Torrents (domingo, 24 julio 2011 21:41)

  Tots i totes us tenim molt presents a les nostres converses, pensan si plou o no plou(avis) si menjen o no menjen(tietes) si teniu ampolles o no(pares).El "Camí" no nomès us fa pensar a vosaltres!!! petons!!! i anim!!

 • #108

  Toni, Montse i Gefrard. (domingo, 24 julio 2011 21:45)

  Així que verdura i peix, i puré!!!! Suposo que aquest estiu no hi hauran queixas pel dinar. Et troben molt a faltar. Petons.

 • #109

  Emilia (domingo, 24 julio 2011 22:05)

  Lo mejor de la foto el pulpo (es broma) lo mejor son las 4 personas que lo acompañan. Buen camino peregrinos

 • #110

  Felipe i Montse (domingo, 24 julio 2011 22:23)

  Hola guapíssims... Estem molt contents de veure el vostre camí, mitjançant les fotos ( el bonic paissatge i les tasques menys glamouroses, com la colada, jajaja). Esperem que en aquests últims dies, tot us vagi superbé. Demà és Sant Jaume, i a la tele es veu molt d´ambient, de peregrins que com vosaltres, han fet el camí.
  Un petó per tots i, es clar, moltíssims per a la Júlia G.

 • #111

  Pedro, Charo y Paula (domingo, 24 julio 2011 22:51)

  Hola a tod@s!!!

  Cuánto lujo junto: pollo a l'ast, pulpo, camas,...:qué día más duro!!!!!

  Muchos ánimos a tod@s que ya lo tenéis chupao!!

  Un besazo a tod@s y uno muy grande para nuestro raider.

 • #112

  Martha (domingo, 24 julio 2011 23:04)

  Nois, me'n alegro tant de que tot us vaigi tan bé! D'això se'n en diu sort, pop i tot, em feu enveja!
  A les Júlies, a les Anes, a la Mieria, a la Iris i a la Paula els hi volia dir que avui, a la Festa de la Escuma a Carpa, les he trobat molt a faltar! Però, tranquil·les, qualsevol dia la fem a casa meva! jajajaja I aquesta serà més segura, perquè no patireu el risc que hem patit nosaltres, una mica més i morim ofegades d'espuma... També m'ha recordat al concert de Los Barrankillos de les festes majors passades, tot eren empentes, però també riures!
  A la Júlia F., a la Paula i a la Iris, us informo que han posat la cançó de Jenifer i us imaginava a les 3 cantant-la com a boixes!

  Que sapigueu que jo també faig el meu Camí de Sant Jaume particular al gimnàs, així puc estar [en esperit] amb vosaltres jajaja

  Un petó i una abraçada molt fort a tots en especial a: Júlia G., la Macu, Mireia, Raúl, Alejandro i Willy!

 • #113

  Mireia (miranda) (lunes, 25 julio 2011 00:13)

  mirandillaaaaaaaaa!!!!!!!! qué, estaba bueno el pulpo o qué? segur que t'ha sentat bé i tot!;)

  Cada dia em recordo de tots vosaltres... de tot el que esteu fent... hi ha moments en què em prgunto... què estareu fent ara mateix? akesta és fàcil...caminar, segur!
  no sé ni tan sols llegiu el que es escrivim, jo, tots, però encara i així sé que això us "anima" a segiur!:)

  molts petons per tots, en especial a la Marina, Paula, Iris, Júlia, Selma, Anna Garru, Ada, Georgina,Laia... i al Marcelo també, un de molt fort!!!!! I un més fort per tu miranda!

  això, lo dit, per aquí tampoc hi ha gaire que contar, seguiu endavant que el que queda ja està llepat!;)

  us estimo, a totes, però a tu més!!

  PD; que sapigueu que allò de la Eucaristia ens ha deixat mortes....... a mi i a la meva mare....

 • #114

  Sergio (Míriam) (lunes, 25 julio 2011 01:16)

  Míriam! Espero que te lo estés pasando genial! el otro día vinieron tus hermanas a comer a mi casa al final, siendo Mayte y yo grandes cocineros!, pero que sepas que cuando llegues te haré el plato que más te guste! (y que sepa hacer claro está n_n). Que aunque se te echa mucho de menos, no tengas prisa en volver y disfruta de esta experiencia, que seguro, te será inolvidable.
  Mucho ánimo y muchísimos besos!

 • #115

  Jordi i Carmen (lunes, 25 julio 2011 08:53)

  Guillem, cariño, como nos alegra saber que ya eres un experto en pelar patatas, lavar ropa y hacer todo tipo de platos combinados... nosotros encantados!!.
  Un abrazo y beso especial, de los que se dan en el Camino de Santiago.

 • #116

  MERCHE (MIRIAM) (lunes, 25 julio 2011 11:04)

  Hola a todos, veo que aguantais como jabatos, es estupendo, el camino se va acabando y como comentais ya empieza a oler la cercania de la Plaça d'Obradoiro, espero que vuestros pies no os esten jugando ninguna mala pasada. Ya veo que a parte de tener una bonita convivencia os están dando clases intensivas de un buen comer (verdura, pescado, mondongillas en lata (guau que pasada), etc.etc), clases de limpieza (lavar ropa, duchas frias) y todas esas cosas que os esta pasando, como mola, que envia sana me dais, me gustaría estar allí con vosotros, en la proxima me apunto.
  Bueno Miriam, el viernes te veo, que disfrutes de estos últimos kilómetros de recorrido y animos que queda muy poquito y siempre el recorrido final parace que es el que más cuesta pues las energia de las pilas duracel se acabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnn!!.
  Petons Miriam, t'estimo molt.

 • #117

  Adrià (lunes, 25 julio 2011 13:20)

  Que, com va el camiño do santiago!! moltes muñeiras? vaaa vaaa que ja ho tenim fet això! No se qui escriu aquestes publicacions tan maques però felicitats de la meva part, els demés monitors no fan un treball tan summament important!
  Va que ja queda poc, molts ànims per a tots/es i tranquils que Sant Jaume i tots els monitors vetllen per nosaltres!!! El dia d’avui acaba, però demà en començarà un de nou!!! Fins demà i bon camí!!!
  PD: Ja queda poc per entrar en la llegenda d'aquells molts millons de persones que han fet el camiño do santiago!MOLTA SORT I BON CAMÍ!!

 • #118

  Ana (Míriam) (lunes, 25 julio 2011 14:15)

  Bé, pel que veig encara us queden forces per continuar la patejada, i pel que he llegit un dels trams més llargs però que segur que el fareu amb les mateixes forces del principi, potser una mica més cansats però ja amb la experiència del camí.....

  Míriam, aquí tot segueix igual, la teva paperera plena de papers, ja no queden afters eight i el toblerone està en perill d'extinció, tinc cura del teu portàtil i la teva màquina de depilar jeje, la Mireia fa alguna que altre migdiada al teu llit (diu que troba a faltar...."Mireia, fuera de mi cama!!!!!)" però que està tractant de superar-ho,i bueno....crec que ja t'han dit que s'han perforao las narices......i els titos, que pregunten cada dia per tu igual que les iaies, que t'envien molts petons......

  Bé reina, que espero que t'ho estiguis passant molt bé, que ja descansaràs quan arribis......i et juro que la primera nit que estiguis a casa et deixaré dormir fins les taitantas menys deu.....

  Bé nens gaudiu de cada minut del camí.....ja queda ben poc i una experiència més per la butxaca.....un petó ben fort per tots i un molt especial pa mi Míriam.....que ya si eso me quedo más tranquila si hay tanta gente que vela por vosotros.....

  Petonetssssssssss


 • #119

  titani i titori (lunes, 25 julio 2011 16:30)

  missatget per la mireia oriol:
  Molts petonetes dels "titos" i dels "cosinitos" Jan i Sergi.
  El teu mòvil t´envia molts records i et vigilem
  el facebuk mentre no hi ets.
  Aprofita la experiència i com va dir E.T.:
  SED BUEEEEENOOS

 • #120

  orma (lunes, 25 julio 2011 16:40)

  Feliç día de Sant Jaume !!! Ja ho llegirem demà però em sembla que avui haurà estat una jornada ben dura però sabem que l'haureu afrontat amb totes les vostres forces i, nois, que això ja està fet, no us queda gairebé res, ja ho teniu a la butxaca. Biennnnn !!!!

  A més, surtireu licenciats en Cuina-de-supervivència, Renta-roba-com-puguis i Podem-viure-sense-ordinador. Els pares estem mooooooolt contents, jejejeje.

  Abraçades per tots i una de ben forta per la nostra Mire. TKM :)

 • #121

  LIDIA Y TONI (lunes, 25 julio 2011 18:09)

  HOLA A TOD@S OS QUEDA LA RECTA FINAL PUEDE SER LO MAS DURO PERO VOSOTR@S PODEIS SOLO TRES DIAS¡¡¡¡ IRIS BESOS DE TODA LA FAMILI TA TA TA TA ....NO VENGAS MUY CANSADA QUE EL VIERNES TIENES PASARELA IUUUUGUUUUUU BESAZOS PARA TOD@S MUCHA FUERZA ¡¡¡

 • #122

  Anna&Martha&Isa&Alba&Arturo (lunes, 25 julio 2011 18:42)

  Buenas henteee!
  Estamos aqui, en nuestra segunda casa, el Apple y os queríamos hacer un comentario conjunto, para deciros que os echamos MUCHO de menos!
  Cada vez estais más cerca de Santiago, más cerca del aeropuerto, lo que quiere decir que estáis más cerca de volver con nosotros.
  Por aquí las cosas siguen igual. Estamos sin trabajo, sin dinero y Amy Winehouse ha muerto, esta vez se ha pasado de la raya.(chistako, malo pero con amor) La tribu de los Hakuna Mattata está muy mal, nos han quitado el palacete de la playa y la reportera y el cámara no tienen nada que grabar!
  Raúl, hemos congelado las pizzas para que cuando vengas, estén calentitas. Y tranquilo, que si llueve, siempre puedes buscar una piscina jajajajajaja
  Alejandro, la fábrica de Red Bull está perdiendo dinero porque tu ya no compras.
  Mire, los Whatsapp de mi móvil[Martha] te echan de menos, ya no se despiertan a la 1.30 de la mañana.
  Macu, tus aros de leopardo lloran por tu ausencia.
  Júlia G, JUSTIN BIEBER echa de menos tus tweets.
  Willy, nuestras habitaciones reclaman tus plantas de la portería! pd/ debes 8 € a una persona xD

  A todos, un beso enorme y muchos ánimos!

  MONIS: leerselo porfavor, que nos ha costado mucho escribirlo!

 • #123

  Maria Martinez (lunes, 25 julio 2011 19:52)

  Hola a tots!
  Estic encantada de veure que esteu tan guapos com el dia de la sortida. Una mica molls, però somrients en totes les fotos. Xavi, m'encanta que sàpigues rentar roba i cuinar, ja saps, quan tu arribis jo farè vacances en aquests afers, que et sembla? Bé, ja us falta menys per arribar, i no patiu, el temps és igual de dolent aquí, per tant ens solidaritzem amb vosaltres. Una abraçada molt gran per tots. Avui és el sant del patró, per tant segur que el dia ha estat més fantastic que els altres. Ja ens ho explicareu. Maria

 • #124

  Miki Rodriguez (lunes, 25 julio 2011 20:46)

  Selma, hem pres bona nota de totes les habilitats que esteu demostrant i t'esperem a Colera amb els braços oberts per a que les continuïs practicant: rentar la roba, fregar plats, pelar patates,... Un peto!

 • #125

  Yaiza (lunes, 25 julio 2011 20:57)

  Tabares, te tenemos que decir que aquí todos queremos que vuelvas en especial yo jaja, tu abuela dice que son muchos y tu madre en cambio dice es una experiencia que tenéis que vivir a tope, y yo estoy con las dos jaja os lo tenéis que pasar muy bien, pero como dice tu abuela son muchos días jaja. Tu primo el Víctor se ha roto la clavícula o algo así y le operan mañana martes, esperemos que vaya bien. Bueno que tenemos muchas ganas de que vengas, y la operación pueblo esta prácticamente conseguida, y un mobil nuevo puede que venga también jaja lo estoy negociando con mi madre. Bueno pasatelo muy bien que todavía os queda Martes, Miércoles y la mitad del jueves. Un besito muy fuerte y te mandamos muchas energías para que puedas seguir lo que te queda.

  P.D. Mi teléfono esta abandonado el único que me llamabas eras tu, y ahora parece que no exista jaja.Ah y mi abuela dice que antes de irnos al pueblo te quiere ver jaja Te quiero.

 • #126

  pilar (lunes, 25 julio 2011 21:40)

  Hola, a tots.
  Es veritat Selma el que diu el teu pare, jo des de Sta Coloma i ell i la Maria des de Colera. Et trobem a faltar, ja tenim ganes de que expliquis tot, tot i tot. Vinga que ja falata poc. Un gran petó.

 • #127

  Marta Garcia (lunes, 25 julio 2011 21:40)

  Eeei como va?? yo ya estoy en casa...! buufff estoy agotada! a mi tmb me quedan solo 4 días para estar cn mis niños... todo lo bueno acaba rápido! :( así que esta semana nos toca disfrutar de cada segundo y darlo todo!!!! jeje Carles como no me has enviado un Whatsapp contándome lo de nuestra amiga Amy???! que yo de colonias ni me había enterado! qué fuerteeee!! xDD bueno dsp del comentario freak solo deciros que vaya genial la etapa de mañana! cuidaros mucho! un beso y bona nit!

 • #128

  yaya mariana,y tito tete. ( mirian ) (lunes, 25 julio 2011 22:24)

  hola cariño soy la yaya...me da penita ke lo esteis pasando con el tiempo un pokito loco,siempre lo recordras porke es una esperiencia muy bonita , y haras buenos amigos-gas para siempre, mirian te hechomos de menos. el otro dia vinieron a casa la mirella y ariadna a comer, y se te echo a faltar,jugamos a las cartas...como siempre perdi yo...jejejeje un beso y un abrazo muy gordo para ti..y ke disfrutes los dias ke te kedan de camino..te vere el sabado.besos para todos...la yaya...adios cariñito.guaaaapaaaaaaaaaaaa....

 • #129

  tito tete..(miriam ) (lunes, 25 julio 2011 22:48)

  hola cariñito..ya veo ke os lo estais pasando en grande...me alegro en un monton...esto siempre lo recordaras..y disfruta de los paisajes y de la zona...pues nada tiene ke ver con todo lo ke hay por aki..az buenos amogos ke tu vales mucho cariño, y disfruta de esas noches fantanticas de ronkidos..y olores..son inolvidables..y si no cmeros unas fabadas..ke veras ke conciertos mas graciosos y risas tendreis por las noches...jejejeje eso si ke no se olvida jejeje.muy bien ke sepas ke la yaya se lo a leido todo..en voz alta ...aaahhhh !!! y bonita foto la del pulpo....jooooo tiene ke estar buenisiiiimoooooooo...lo dicho disfrutalo a tope...y kedate siempre con lo mejor de todo lo ke conozca..cuidate mucho cariño y a por ellos ke son pocos y cobardes...jejeje...ya os keda poco,( lo digo por las caminatas ).un saludito para todos-as tus compis.. y a ti en especial ke te lo pases en grande y ke lo disfrutes de la esperiencia...cuidate mucho cariñito..un besote...ya te iremos diciendo algo vale. besitos...

 • #130

  Pedro, Charo y Paula (lunes, 25 julio 2011 23:46)

  Hola a tod@s!!!!
  Ay!!!! qué largos se van a hacer estos días!!

  Hoy no sé si tendréis muchas ganas de leer nada con la super caminata, pero no podíamos faltar a la cita.

  De todas formas, aprovechad al máximo estos días que os quedan que este viaje será irrepetible, no sólo por lo que habéis andado que es muy importante sino también por lo que estáis aprendiendo:lavar, cocinar, buscaros la vida para comer,...:irrepetible, no???,jajajaja

  Os enviamos muchos ánimos para aguantar lo que os queda, un besazo para tod@s y uno muuuuuuuuuuuuuuuuuy GRANDE para Raúl.

  PD: Paula ya tiene ganas de que vengas porque dice que está cansada de poner y quitar ella sola la mesa (según ella tú tendrás que compensarla durante 10 días ).

 • #131

  mireika de la miriam! (lunes, 25 julio 2011 23:54)

  miranda! com estas?
  doncs bueno, avui hem anat després de la eoi a la piscina, hem arribat a las set i mitja o por ahí a casa i després al taekowndo! pues eso, que no te vy a escribir molto que estic cansada noia, ja me curro más tu coment de tomorrow si eso vale? ah per cert que dimecres i dijous tinc el examen a la eoi!

  bueno, que demá t'escric més vale? petons i ànims per tots, t'estimoooo!
  ç

 • #132

  Ariadna (Miriam) (martes, 26 julio 2011 00:13)

  Mirimikaaaaaaa!
  Demà em matriculoooooooo! Ya tienes una sister preuniversitaria!
  Bueno doncs tens a la Mireia boja pk vol k tornis ja... I jo també eh, així que gaudeix molt de tot el que estàs fent que és una experència única!!!
  I això que t'ha dit la Mire, que estem molt molt cansades de la piscina, quién lo diría xDD
  menja pop per les dues eh!
  Un petò molt fort (L)

 • #133

  Margarita (martes, 26 julio 2011 00:19)

  Hola Marcelo, hola a todos solo faltan dos días para llegar a la tierra prometida jajajajaja espero que el día de hoy no haya sido muy duro, lo mejor de todo es que todos tendrán su recompensa, así que a empezar a pedir al apóstol Santiago muchos pero muchos deseos que estoy segura que a todos les llegarán, por que se los merecen, bueno que los días que faltan los disfruten al máximo, que ya falta poco, un beso a todos y te extrañamos mucho mucho.

 • #134

  El pare de la Júlia F (martes, 26 julio 2011 00:40)

  Hola a tots i a totes, ja queda menys per a Santiago i per a la supermariscada que us cruspireu. Quina enveja. El camí penso que ha estat tan enriquidor que proposo per l'any que ve un camí més llarg: a Roma, caminant fins al Vaticà (Sant Pere).
  Xavi, Guillem, ànim que ja falta poc.
  Júlia, no t'ho creuràs però et trobem a faltar; qui ho diria.
  Petons.

 • #135

  Ana (Míriam) (martes, 26 julio 2011 00:40)

  Bé, dieu que avui heu fet la etapa més llarga de totes i…jeje, en el cas de la Míriam probablement la única que farà, no me la imagino caminant més....o sí?
  No sé si portar el carretó dels bessons per venir-la a buscar a l’aeroport….i una coseta….si malament no recordo jo us vaig deixar la meva filla sencera, sense butllofes i amb uns peus més o menys acceptables (ainsss que te como toa entera!)si eso.... me la podíeu tornar igual? Bé....ja parlarem......
  M’alegro molt que hagueu fet llenties i amb xoriço....què serien d’unes llenties sense el xoriço per pòquer fer-te un bon entrepà....això es sagrat....un aprovat en cuina.
  Míriam que crec que és millor que no hagueu arribat a la catedral en el dia d’avui, perquè al ser la onomàstica del Sr. Don Jaume....estava tot ple de gent i si ja és complicat localitzar-te a les fotos, amb 200.000 persones (persona arriba, persona abajo) que deien que havia avui al voltant....no et localitzo ni deeeee……nassos...

  Que ja he vist que t’han posat un comentari les germanetes, el que no tinc molt clar si l’han fet amb el teu ordinador jeje...no! que no!, que només el toco jo......i et recordo que tens totes les actualitzacions esperant que tu vinguis, encara que ja s’estan posant nervioses per descarregar-se....però no pateixes, las mantengo a ralla.

  No t'he dit que les germanetes se dan de tortas per fer la cuina quan et toca a tu, les dues volen substituir-te i n'hi ha unes baralles......

  Com ja has vist la iaia Mariana i el tito tete t’han deixat un comentari....m’he quedao muerta/matá....i qui li ha dit a l’agüela que escriba con la K? amb la feina que tinc perquè digui segons quines paraules ben dites i ara ve el tito tete i me la pervierte.....hauré de parlar amb ell......

  Bé guapíssima, que tinc moltes ganes de veure’t i com sempre t’envio un petó ben fort i ja si eso me quedo más tranquila si els monitors vetllen per vosaltres...bueno y el Sr. Don Jaime también (con todos mis respetos)

  PD que el papa diu que et digui que t’està esperant perquè facis la feina (no pateixes, ara li explico quatre cosetes.....).
  ..........* ..*
  ........*.........*
  .....*...............*
  ...*....................*
  ..*......................*
  .*........................*.........*....*
  *.........................*...*..............*
  .*.........................*...................*
  ..*.........................*................*
  ...*..........PETONETS....................*
  .....*.........MÍRIAM..................*
  ........*...........................*
  ...........*......................*
  ...............*...............*
  ..................*..........*
  .....................*.....*
  ......................*..*
  ........................*

 • #136

  familia Garrobé (martes, 26 julio 2011 09:06)

  Bon dia a tothom, i en especial a ANNA GARROBÉ que avui és el seu Sant. Ja falta menys per arribar al vostre objectiu, ho esteu fent molt bé, veient les fotos i llegint el diari de ruta, ens imaginem que la experiència serà inoblidable.

  ANNA t'estiment!!!!
  PETONS!!!!!

  P.D:

  Anna no t'oblides de la llista de la compra:
  Per el papa el "Orujo", per el teu germà " la Empanada", i per mi " El Décimo de Loteria" pasado per l'esquena del Sant... Ja, Ja, Ja, "imagina't si fos un miracle". ÉS BROMA!!!!!!!!!!
  Estem segurs que el treball dels monitors és impecable i la feina feta tindrà la seva recompensa.
  Bon viatge de tornada, ens veiem a l'aeroport el dijous i ....1000 petons i abraçades per tothom!!!!!

 • #137

  Carmen Montero (martes, 26 julio 2011 11:24)

  Hola chicos, Muchas felicidades para todas las Anas y Joaquines.y es especial para mi Ana que te echamos muchos de menos sobre todo tu hermano ja,ja,ja,
  Esto ya se acaba espero que la esperencia haya sido positiva. Buen Viaje nos vemos el Jueves
  besazos para todos.

 • #138

  Mayte (Miriamcita) (martes, 26 julio 2011 12:37)

  Bomboncito!! Cuando volvéis?? Tengo muchas ganas de verte, y más pensando cada dia donde estas...! Hechale muchas ganas a la recta final que merece la pena llegar y besar el santo! Espero que haya sido una experiencia inolvidable, en cuanto sepa de tu llegada iré a tu casa a darte el coñazo y a que me cuentes todos los detalles!!!

  Besos para todos y BUEN CAMINO!!

 • #139

  Modesto y Carmen ( yayos) (martes, 26 julio 2011 16:05)

  Un saludo para todos los caminantes y un HURRA por lo bien que lo estais haciendo.
  Y para nuestra nieta la Ana ( MACU ), " A PESAR QUE NO NOS ACORDAMOS DE ELLA",le enviamos un beso muy fuerte y le deseamos muchas felicidades en el dia de su santo. Hasta la vuelta cariño. TE ESPERAMOS

 • #140

  carmen , manolo i victor(paula) (martes, 26 julio 2011 16:17)

  hola chicos,y a paula en especial,te echamos mucho de menos (la mama mas) aunque te parezca raro,porque los chicos,como tu dices (papa y victor ) no me hacen caso se ponen a sus cosas , y yo me aburro,no tengo con discutir jijijiji.No cariño te echo mucho de menos.Tengo que decir que estoy deseando llegar cada del trabajo para leer el diario dela ruta,es super divertido compartir toda vuestra aventura desde santa coloma nos aceca un poquito mas a vosotros, y asi de esta manera daros muchusiiiiiiiimas energias para la ultima etapa de este viaje.Por otro lado deciros que en vuestros rostros no hay signos evidentes de cansancio (las bullofas de los pies no se ven ), en las fotos se os ve relajados y muy contentos, asi que podeis pensar la posibilidad de volver a casa haciendo camino a santa coloma jajajajajaja.Bueno todo esto es coña (pero pensarlo)Muchos animos ,besitos para todos y uno muy grande y especial a PAULA de sus padres.
  BUEN CAMINO

 • #141

  carmen , manolo i victor(paula) (martes, 26 julio 2011 16:23)

  Perdonar alguna falta que hay por ahi ,pero con tantas cosas que decir me como alguna , ejemplo (con quien discutir)y (llegar cada dia)y algunaotra cosa , ADEU .

 • #142

  marta papiol (martes, 26 julio 2011 17:04)

  Felicitats Laia, ja formes part de la comunitat universitaria.
  Marina,espero que ja tinguis millor les "pupes".
  Molts records a tots.

 • #143

  Emilia (martes, 26 julio 2011 17:55)

  Animo peregrinos que el letrero de Santiago de Compostela y la Catedral cada dia estan mas cerca.
  Buen camino peregrinos

 • #144

  LIDIA Y TONI (martes, 26 julio 2011 19:35)

  HOLA CHIC@S DESDE STK OS MANDAMOS MUCHAS FUERZAS PARA LOS ULTIMOS PASITOS QUE OS QUEDAN VENGA EL ULTIMO ESFUERZO ¡¡¡¡¡¡¡AAAAAHHHHH PODEMOS IRIS UN BESITO ENGA VA ¡¡¡ LO HACEIS DE P..T.. MADRE UN BESAZO A TOD@S PD EL DIARIO NO SE QUIEN SE LO CURRA PERO LO HACE SUPER BIEN ADEEEUUU

 • #145

  Maria, Joan, Marta i Ana (martes, 26 julio 2011 19:45)

  Hola a tots,
  Heu resistit el trajecte més llarg i ja esteu a punt d'arribar. Que bé!!!!
  Xavi, estàs guapíssim a les fotos. Bé, recorda que quan arribis a Santiago de Compostela, li has de fer un petó al Sant i dedica-li un pensament positiu de tu, de la teva família, amics i companys de viatge. I, sobretot, no t'oblidis de demanar-li salut pels avis (ja saps que ells són molt religiosos.
  Bé, Xavi, Guillem, Júlia i tots que demà disfruteu molt quan finalment arribeu a la plaça de Santiago. Us mereixeu el millor. Quina enveja, a mi m'hagués agradat també fert-ho.
  Un petó molt gran meu, del Joan, la Marta i l'Ana. PD: Heu de saber que al port de la Selva ha fet molt mal temps i ha plogut molt tambè.

 • #146

  tito tete ( miriam ) (martes, 26 julio 2011 20:18)

  hola cariñito...ke como vamos...a tope y con ganas de llegar a la meta no?..mucho animos y besitos..ya falta poco,y lo ultimo es lo ke mas cuesta..nada ke soy jovenes y podeis con eso y con mucho mas.mirian ke la yaya en el comentario ke te envio..ella dictaba y yo lo escribia...ke la yaya no sabe manejar el teclado... parecia una maestra. bueno campeona...ke lo estais todos haciendolo muy bien...comer mucho y reponeos y cojer muchas fuerzas...para ganarle al camino,te abran salido ampollas en los pies no?a mas de uno seguro ke si,.como siempre un saludos a los compis..y a ti deseandote lo mejor y ke lo sigas disfrutando hasta el final.cudate mucho campeona..ke eres la mejor.muchos besitos de la yaya mariana ke tiene ganas de verte.hasta pronto miriam besitos..muaaaakkkkk..

 • #147

  Yaiza (martes, 26 julio 2011 20:18)

  Tabares, estoy viendo el barça y han quedado 2-2 ahora van a penaltis jaja y también me estoy comiendo un frankfurt jajaja. Espero que te lo estés pasando bien a pesar del tiempo, no te agobies que aquí el tiempo tampoco acompaña nada. Mañana ya llegáis a Santiago acuérdate de lo que te dije antes que te fueras, espero que te acuerdes... y nada ya te queda un día, no te canses y ten fuerzas que te queda andar poco. Cuídate mucho, y un beso muy fuerte!

  P.D. Acaba de ganar el Barça!! jajaja te quiero.

 • #148

  Víctor (primo de Raúl) (martes, 26 julio 2011 20:37)

  Hola tete!!!
  Te echo mucho de menos!! Tengo muchas ganas de verte!!

  El viernes me iré a comer contigo al trabajo del tío Pedro.

  Te quiero mucho.

 • #149

  ORMA (martes, 26 julio 2011 20:38)

  En primer lloc, Felicitats a totes les Anas i Joaquims i en segon lloc us seguim enviant tots els nostres ànims per a la recta final: demà ja arribeu a Santiago !!!! I crec que serà un moment força emotiu, fins i tot nosaltres desde Santako comencem a estar emocionats. Es farà molt dur esperar les vostres noticies en aquest magnífic diari.

  Mire, diu el Pau que no pateixis si vols continuar fent camí, que ja li agrada ser el rei de la casa :P (en el fons del fons, també et troba a faltar jejeje).

  Molts petons per tothom i un de ben gros per la nostra Mireia.

  Força Campions, que ja ho teniu !!!!

 • #150

  Ana (Míriam) (martes, 26 julio 2011 20:48)

  Hola cariñete.......com que encara no heu fet la crònica d'avui dimarts....només és per dir-te que ja tens una germana, que al igual que la Laia (felicitats a tu també Laia)ja és universitària....hem estat tot el matí a la Pompeu, casi que em matriculo jo també......
  Bé, si no em connecto avui, ja veuré la crònica demà.......
  El temps està chunguete por aquí, així que no vull ni pensar com estarà per allà......però ja us queda menys....que demà ja arribeu....no?
  Bueno corazón, avui seré molt correcta en el meu comentari.....que no es digui...jeje

  Petonets ben forts i un altre cop felicitar a la Laia.....que aviat començarà una nova etapa

  *BESOS**BESOS*
  *BESOS*.....*BESOS*
  *BESOS*.......*BESOS*
  *BESOS*.....*BESOS*
  *BESOS**BESOS*
  *BESOS*.....*BESOS*
  *BESOS*.......*BESOS*
  *BESOS*.....*BESOS*
  *BESOS**BESOS*


  *BESOS*BESOS*BESOS*
  *BESOS*BESOS*BESOS*
  *BESOS*
  *BESOS*
  *BESOS*BESOS*
  *BESOS*BESOS*
  *BESOS*
  *BESOS*
  *BESOS*BESOS*BESOS*
  *BESOS*BESOS*BESOS*


  .........*BESOS*
  ...*BESOS*...*BESOS*
  .*BESOS*.......*BESOS*
  ...*BESOS*......*BESOS*
  .....*BESOS*
  ...........*BESOS*
  *BESOS*......*BESOS*
  .*BESOS*.......*BESOS*
  ...*BESOS*...*BESOS*
  ..........*BESOS*


  ...........*BESOS*
  ....*BESOS*...*BESOS*
  .*BESOS*..........*BESOS*
  .*BESOS*..........*BESOS*
  *BESOS*............*BESOS*
  .*BESOS*..........*BESOS*
  .*BESOS*..........*BESOS*
  ....*BESOS*...*BESOS*
  ..........*BESOS*

  ...........*BESOS*
  ...*BESOS*...*BESOS*
  .*BESOS*.......*BESOS*
  ...*BESOS*......*BESOS*
  .....*BESOS*
  ...........*BESOS*
  *BESOS*......*BESOS*
  .*BESOS*.......*BESOS*
  ...*BESOS*...*BESOS*
  ...........*BESOS

 • #151

  Montse (martes, 26 julio 2011 20:50)

  Mis niñas que ya os queda menos para llegar, ahora solo os queda el ultimo empujoncito, que lo estáis haciendo genial!

  Muchos besos en especial para Júlia, Iris, Selma, Miriam y sobretodo a Anna,que hoy es su santo y espero que lo hayas disfrutado ( caminando ) pero como te mereces! Os quiero guapas!!

 • #152

  LUZ EDY (martes, 26 julio 2011 21:23)

  HOLA MARCELO ME SIENTO FELIZ DE VERTE A TI Y TODOS LOS CHICOS QUE VAN FELICES A ESTE ENCUENTRO Y A ESTA EXPERIENCIA UNICA, YA PRONTO LLEGARAN Y DESDE AQUI, NUESTRA COLOMBIA TE SEGUIMOS APOYANDO Y SINTIENDONOS MUY ORGULLOSOS. QUE DIOS LOS BENDIGA A TODOS Y BUEN ANIMO QUE LO ESTAN HACIENDO MUY BIEN. UN ABRAZO TE AMAMOS, LUZ EDY Y FAMILIA

 • #153

  Adrià (martes, 26 julio 2011 21:33)

  Monte do Gozo el nom ho diu tot, en cap lloc del món es dorm millor desprès de molts dies caminant i dormint malament, arribar a un lloc amb aigua calenta i un llit amb matalàs no te preu jajajaj. Que descanseu molt aquesta nit molts ànims que ja queda poquet i una forta abraçada a tots/es!!
  Dir també que això ja s’acaba, queda poc per acabar aquet camí que tant esforç ha merescut!! que estic molt content que ho hagueu aconseguit tots junts, sense cap baixa, que seguiu l’esperit del esplai i només dir que amb vosaltres l’esplai sempre estarà viu! Aquest camí es més que unes colònies!seguiu sent com sou i arribareu lluny!(fins a santiago)
  Molt bona nit a tots!

 • #154

  LIDIA Y TONI (martes, 26 julio 2011 21:44)

  HOLA OTRA VEZ REVISANDO POR SEGUNDA VEZ LAS FOTICOS HE VISTO A LA IRIS TIRADA DE RODILLAS ENCIMA DE LA MOCHILA ¡¡¡¡QUE LE HABEIS HECHO A MI NIÑA ¡¡¡ LA MOCHILA TENDRIA QUE ESTAR ENCIMA DE ELLA COMO UNA TORTUGA NINJA ESTAS CANSADA HIJA ¡¡BUENO ESTAREIS TODOS CANSADOS DESPUES DE ESTE LARGO RECORRIDO DE HOY BUENO QUE MAÑANA LLEGUEIS CON VITALIDAD A SANTIAGO MUCHOS ANIMOS A TODO@S Y EN ESPECIAL A ESOS MONITORES QUE SE LO CURRAN CON ESAS LENTEJITAS CON LAS LENTEJAS MAÑANA TODOS OTRA VEZ DE TORTUGAS NINJAS BUENO YA ME QUEDO MAS TRANKILA UN BESAZO MMMMMUUUUUUUUUUUUA PD EL MENSAJE DE MONTSE ES MONTSE LORENZO

 • #155

  Felipe i Montse (martes, 26 julio 2011 22:44)

  Tic,tac,tic,tac... ja queda poquíssim per arribar
  Sou uns campions!
  Júlia, el papa s´aborreix sense tú, torna aviat que està INSOPORTABLE!
  T´estimem molt tati!.

 • #156

  Pedro, Charo y Paula (martes, 26 julio 2011 23:26)

  Hola a tod@s!!!

  Esto ya está tocando su fin...! Mañana no os lo creeréis cuando lleguéis a Santiago.
  Esperamos que esta noche podáis dormir en condiciones y tener unas poquitas comodidades...

  Raúl, tendrías que haber visto a Victor cuando te escribía su mensaje( he puesto lo que él me dictaba ), se ha emocionado y todo, porque tiene muchas ganas de verte.

  Bueno chic@s, que entréis con buen pie en Santiago, la Catedral,... y disfrutéis a tope con haber conseguido vuestra meta.

  Un besazo para tod@s y uno GIGANTE para Raúl.

  PD: como ha dicho alguien antes, piensa algo positivo y bueno que seguro se cumple y deseale salud pa tu abuela a ver si se nos recupera de una vez,...Te queremos!!!!

 • #157

  Flor (martes, 26 julio 2011 23:29)

  Mañana es la última etapa, disfrutar mucho del momento que vale la pena.El jueves ya estáis aquí y como premio Alejandro tienes verdurita y pescado para cenar, ahora no dirás que no puedes comértelo jajaja, venga que os estamos esperando para daros mimitos.... un besazo bicho!

 • #158

  Arturö (martes, 26 julio 2011 23:31)

  Hola, mi hente. Voy a ser breve, porque con lo que escribe la gente esta de aqui arriba, teneis para un rato. Disfrutad de estos últimos días que ya pronto tendréis que volver a aguantar al plasta del Arturo. Muchos animos y un saludo a todos. Un abrazo a mi hente!

 • #159

  Miriam (martes, 26 julio 2011 23:54)

  Vinga nois que això ja està aquí!
  Disfruteu d'aquesta nit, que jo no en recordo cap de millor!!!
  Demà veureu tot el vostre esforç fet realitat i riureu d'aquells 114 km que us separaven del vostre destí!
  I dit això, espero que vingueu aviat i com ja sé que no em portareu cap pulpo a la gallega, al menys porteu-me un calamar ;).
  Molta sort a tots!!!!!

 • #160

  Isa&Martha (miércoles, 27 julio 2011 00:02)

  Nois, cada cop esteu més aprop de Santiago... sembla que fos ahir que estàvem preocupats per que no sabíem res de vosaltres i ja patíem que no haguéssiu caigut per cap precipici ni us haguéssiu ofegat a cap riu...

  Les dues desde Santako city [pah ke lo goseh 2011] tenim enveja de la disco mòbil, dels guiris que heu conegut, però sobretot de L'experiència que heu viscut [i que encara esteu vivint i segur que us queden 1001 experiències per viure]!

  Júlia G., ahir vam fer el Camí de La Maquinista, amb parada al pont del Potosí inclosa. Quan ens disposàvem a recórrer la avinguda Santa Coloma, ens vam trobar a 3 nois que sortien d'un gimnàs, que ben segur t'haguessin agradat, i que més que mai complien allò que diuen: No serás mujer completa, hasta que un negro... Bé, ja saps jajajaja I de seguida ens vam encordar de tu!

  [MARTHA] Al sector que li agrada La Pegatina. Suposo que heu escoltat el CD que van treure al març. Bé, doncs a la cançó "Lacon con grelos" hi ha una part que diu: "o monte do gozo, gaiteiro tropical.." Doncs, cada cop que llegeixo que esteu a Monte do gozo, només faig que cantar la cançó mentalment jajaja

  Un petó molt i molt fort a tots, en especial a Júlia G., la Macu, Mire, Raúl, Alejandro i Willy!

 • #161

  Mireia (Miriam) (miércoles, 27 julio 2011 00:02)

  mirindaaaaaa!!!!!!! que que que? com va per allà? jo aquí estic morta xD en serio, em fa mal tot tot! no sé per què... bueno deixo de queixar-me xD aixxxxx que ja us queda molt poquet per arribar eh! eso si, no te des prisa en volver que yo estoy aquí muy bien ehhhh, no sé que s'inventen la mama i l'Ariadna xDDD per cert akesta nit dormiré al teu llit (risa malévola- mwahahaha!) ah y que ahir, a part de que estava cansada, tampoc vaig poder escriure molt perquè l'ariadna es va enfadar amb mi i no em va deixar escriure gairebé res en el seu portàtil! bueno mirinda, que demà tinc el examen d la eoi! wish me luck! jajaja

  per cert Anna Garrobé felicitats! ni sabia que era tu santo y eso que mi madre también se llama Anna xD vaya regalazo eh, los pies destrozados i la ropa sucia! jajaja
  y Paula, mi rubia tontika, echo de menos tus tonteríassssss!!
  Iris, buenorra que estás en las fotos hija, que modelaza! I Júlia, te he enviado un email xD bueno mejor uno que nada ,no? jajjaja

  bueno saluts i ànims per totes totes, jo me'n vaig a dormir que sí que estic cansada! ale, ahí os dejo, a 5 quilòmetres de la vostra meta! pues nada, que sant jaume i etc. vetllin per vosaltres!!

 • #162

  Mireia & Dennis (miércoles, 27 julio 2011 01:35)

  Per: Júlia, Iris, Paula, Miriam.

  Dennis: ai mis ángeles de charlie que se os echa un montón de menossssss, a ver si volvéis yaaaaaa que tenemos muchas cosas que contaros y os quiero veeeeeeer coñoYA! que me desespero,cabra árbol, squirrel, unicornio, pepinillo, langosta, bonsai aaaaaaaaaaaaaaah COLERIZACIÓN ahí un poco de lo que se pasa por mi cabeza cuando esta en blanco.Os quiero.

  Mireia: Seguro, que la persona que este leyendo esto, se ha quedado hiper loca, con el comentario del dennis jajajajaj, no pasa nada, es buen chaval solo que ha ratos no le funciona bien el cap.
  Os echo de menos chicas, os he dejado cosas escritas en el face y en el msn, y tengo ganas de que estéis aquí para que vayamos a la isla fantasía, aunque tenemos que esperar a que vuelva Didác tmb, que ya esta en Córdoba.
  Disfrutar de lo que os queda, os quiero mucho.

 • #163

  Marta Garcia (miércoles, 27 julio 2011 07:27)

  Ánimos que ya estáis a punto de conseguirlo!!!!! a darlo tooooodo chicos!!! lo dicho, cuando lleguéis a Santiago quiero foto vía Whatsapp, eh??! jajajajaja que me hará muuucha ilusión!!^^ aaaix pero qué envidia... ojalá pudiera estar allí con vosotros! disfrutar mucho de verdad! un abrazo para todos!

 • #164

  Jordi i Carmen (miércoles, 27 julio 2011 08:11)

  Guillem carinyo això ja està fet. Ara que ens havíem acostumat a llegir cada dia els vostre diari de camp i era una bona manera de començar el dia!!. Amb la vostra descripció diaria hem pogut gaudir amb vosaltres del camí, i quina enveja!!! però, la veritat, ja tenim moltes ganes de veure't, així que a partir de divendres ens ha de repetir dia a dia com ha estat aquesta experiència... tornarem a gaudir tots junts. El Joan, està bé a l'Escala però em sembla que el temps tampoc li acompanya massa. Una abraçada a tots i en especial al nostre guillemet.Petonssssss

 • #165

  Flor (miércoles, 27 julio 2011 13:46)

  Buenooooo, esto sí que está chupao ya. Ahora a disfrutar de la ciudad y a hincharos de marisquito. Nos vemos el viernes en la T1 a las 17:00 h, cuento los minutos para ese gran encuentro. Te quiero trastillo!

 • #166

  Yaiza (miércoles, 27 julio 2011 14:07)

  Trasto, tengo noticias mañana te tengo que contar de cosas, jajaja. Lo tenéis superado, así que muchos ánimos que os queda lo mejor. Un besito y muchas energías.

  P.D. mañana a las 17.00h te veo jajaja. Te quiero♥

 • #167

  orma (miércoles, 27 julio 2011 16:10)

  Quines ganes tinc de llegir la jornada d'avui, estem emocionants xq heu fet el cim !!!! Missió acomplida, campions ;)

  Però penseu que encara us queda per passar una etapa durilla ... la d'afrontar a l'aeroport un munt de persones que se us tiraren a sobre fent-vos abraçades, petons i preguntes fins a l'esgotament jejeje. I és que ja tenim moltes ganes de tenir-vos a casa.

  Com avui serà la vostra última lectura dels nostres missatges, vull agrair-vos a tots que hagueu afrontat aquest repte perquè ens heu fet sentir "el camí" també a nosaltres (molt còmodes des de casa, tot s'ha de dir) gràcies a aquest magnífic diario-de-a-bordo que ens ha divertit i ens ha fet arribar noticies vostres. Felicitacions a la narradora x la bona feina.

  Demà us esperarem a l'aeroport molt trànquils ja que sabem que Sant Jaume i els monitors vetllen per vosaltres :)

  Abraçades virtuals per tothom i una de ben forta per la nostra Mire. (Demà seràn en directe !!!).

 • #168

  Pedro, Charo y Paula (miércoles, 27 julio 2011 17:50)

  Hola a tod@s!!

  Parecía que nunca iba a llegar este día y mirad: reto superado!!!!!

  Mañana ya os tendremos aquí (¡qué ganas!!!!!!)y estamos ansiosos de escuchar todas las aventuras y experiencias vividas: lo siento Raúl pero te vamos a preguntar muchas cosas (la mama), así que ves mentalizándote...

  Lo que sí nos gustaría hacer ahora, por si mañana las despedidas son más rápidas, es daros los gracias a los monitores por todo lo que habéis "velado" por nuestr@s chic@s y haberlos acompañado en este Camino que seguro ha sido especial.
  A todo el grupo de Joves, también hay que felicitaros por todo lo que habéis conseguido.Como esta noche será la última lectura nocturna en tierras gallegas, también queremos decirle a Raúl que, aunque estamos muy orgullosos de él por muchas cosas,y él lo sabe, éste también es un gran motivo para estarlo y esperamos que él también sepa valorar la experiencia que está viviendo "com cal".....

  Bueno que nos ponemos ñoños con eso de que ya casi os "olemos" aquí, que tengáis un buen viaje de vuelta y nos vemos mañana.

  Un besazo para tod@s y uno muy especial para Raúl.

  PD: Flor, igual se te ha echo corta la ausencia de tu hijo, pero vuelve mañana JUEVES...pero vaya que si eso ya me lo quedo yo hasta el viernes,jajaja.

 • #169

  Ana (Miriam) (miércoles, 27 julio 2011 17:58)

  i a més a més....us ha sortit el SOL


  ’•.¸(¯`’•   •.¸.•’´¯)¸.••.¸.•`
  .¸(¯`’•.¸(¯`’•.¸.•’´¯)¸.•’´¯)¸.•
  ::::::::ENHORABONA::::::::::
  ::::::JA HEU ARRIBAT!!!:::::::
  )¸.•’´¯).... .. .....¤ª“˜¨¨¯¯¨¨˜“ª¤
  ª“˜¨¨¯¯¨¨˜“ª¤(¯`’•.¸(¯`’•

  ’•.¸(¯`’•   •.¸.•’´¯)¸.••.¸.•`
  .¸(¯`’•.¸(¯`’•.¸.•’´¯)¸.•’´¯)¸.•
  :::::::::::SOU UNS:::::::::::::::
  ::::::::::CAMPIONS!!!!!!!!:::::::::
  )¸.•’´¯).... .. .....¤ª“˜¨¨¯¯¨¨˜“ª¤
  ª“˜¨¨¯¯¨¨˜“ª¤(¯`’•.¸(¯`’•

 • #170

  Marta Garcia (miércoles, 27 julio 2011 18:11)

  Enhorabuena a todos!!! sois unos cracks!!!! arriba esos Joves!!! ;) un besazo

 • #171

  Emilia (miércoles, 27 julio 2011 18:43)

  Enhorabuena ahora si que sois unos peregrinos autenticos felicidades. . . .- Besos...... AbraZOS.

 • #172

  Yaiza (miércoles, 27 julio 2011 21:13)

  Bueno chicos, por fin habéis llegado, como dice la Charo parece que nunca llegaría este día, mañana a las 17.00h por fin os vemos, ¡¡Que Alegría!! Un beso muy fuerte y uno en especial para el Alejandro y le decís que mi madre se ha sacado lo del carnet de conducir jajaja. También agradeceros a los monis por todo, por la fotos, los comentarios... En fin hasta por cuidar del trasto jaja. Hasta mañana.

  P.D. Charo si la Flor se olvida, que no creo porque se lo estoy recordando todo el rato... jajaja al trasto ya me lo quedo yo jajajajaja.

 • #173

  Yaiza (miércoles, 27 julio 2011 21:20)

  A y se me ha olvidado decirle también que tengo una Blackberry. Jajajaja :)

 • #174

  Flor (miércoles, 27 julio 2011 21:32)

  Charo, ya te dije que si pagabas 50€ más tendrías recompensa. Se llevan a Alejandro un día más y viene con toda la ropa lavada.

 • #175

  LIDIA Y TONI (miércoles, 27 julio 2011 21:51)

  CHIC@S SOIS TODOS UNOS MAQUINAS FELICITAROS AA TODOS POR ESTE RECORRIDO LLENO DE HISTORIAS PARA SIEMPRE QUE NO OLVIDAREIS UN BESAZO DESDE STK MMMUUUAAA IRIS TKMX PD HASTA MAÑANA A LAS 5 EN BARNA ADEEEEEEEUUUUUUUUUUU

 • #176

  Flor (miércoles, 27 julio 2011 21:54)

  Gracias a los monitores por colaborar en esta experencia que seguro recordaran siempre. Un besazo y mil gracias a todos!

  Estos monitores se merecen una buena paella en un chiringuito de playa, venga padres..... no seais tacaños!!!!que se lo merecen!!! Yo aporto la idea, que no es poco!(joer en todos los sitios hay cabezas pensante no? pues me ha tocado a mi.

  Charo: si no quiere olvidarte nunca de tu hijo, pon un Yaiza en tu vida.

 • #177

  pilar (miércoles, 27 julio 2011 22:02)

  Ja tinc ganes de llegir el comentari d'avui,si teniu bon llit per descansar,un menjar especial,com és de bonic Santiago,la catedral ,etc,etc.
  Selma , demà ens veiem a BCN. Petons.

 • #178

  Nil Sampayo Magallón (miércoles, 27 julio 2011 22:38)

  Yehehey! wuolap! espero k estigi anant bé i que sus perdonin tots els vostres pecats... jajajajjaaja! Wueno, k us u acaveu de passar bé!

 • #179

  Pares d'en Guillem (miércoles, 27 julio 2011 22:43)

  La veritat es que no es creiem que estigueu a Santiago. De la mateixa manera que l'home no ha arribat a la Lluna, es un muntatge. Era broma. Felicitats!!! Tant esforç, companyia, amistat, suor, dolors de peus, i per fi ja hi sou. Petons a tots i totes i en especial a en Guillem. Fins demà!!

 • #180

  carmen , manolo i victor(paula) (miércoles, 27 julio 2011)

  ENNORABUENA CHICOS,SIN LA PRUEBA (FOTO)YA SABIAMOS QUE ERAIS UNOS CAMPEONES ,SOLO CON EL MERO HECHO DE INTENTARLO ,PERO AHORA EL TRIUNFO ES TOTAL.DISFRUTARLO A TOPE .NO ESPERABA MENOS DE GRUPO ESTE GENIAL Y VALIENTE , Y DE ESTOS MONITORES TAN MAGNIFICOS QUE HAN PODIDO SACAR DE VOSOTROS LA FUERZA Y LA VOLUNTAD PARA LLEGAR A VUESTRO DESTINO FINAL ,SANTIAGO, UN HURRA PARA TODOS .BESITOS. HASTA MAÑANA.
  PD.
  MENSAJE PARA PAULA, ELIA , ESTA EN BARCELONA ,Y TIENE GANAS DE VERTE,TE HA DE CONTAR MUCHAS COSAS.
  RECUEDOS DE TODOS Y MUCHOS BESOS.

 • #181

  YAN (miércoles, 27 julio 2011 22:44)

  venga va TEKIERO y no ire pa aeropuerto.PA LA ZUARE

 • #182

  Mireia (Miriam) (miércoles, 27 julio 2011 23:08)

  eiii noies (i nois!) que ja heu arribat!!! ueeeee!!! per fi ,no?:)
  demà ja ens veiem eh! mentrestant, gaudiu de la última nit que us queda que segur que trobareu a faltar tot això!
  un petó i una abraçada molt forts, i fins demà!

  PD; estimada Míriam, no cal que et donis presa en tornar, jo aquí estic la mar de bé, así que tu tómate tu tiempo..... recuerdos de parte de tu cama, que dice que te echa de menos, y claro, había que llenar ese hueco... no et preocupis, que d'això ja m'he encarregat jo xatina! jajajaja! aix mirindolo demà ens veiemmmmmmmm!(L)

 • #183

  Martha (jueves, 28 julio 2011)

  Ja s'ha acabat. A vosaltres, ben segur, que se us ha passat més ràpid que als de aquí, que, segurament no us heu enrecordat molt de nosaltres i això és bo! Vol dir que heu gaudit cada minut del vostre camí, però també espero que ens hageu tingut present encara que només fos un instant, perquè així, una part de nosaltres també haurà fet el camí de Sant Jaume.
  Demà tots estarem ansiosos per escoltar tot i tot el que heu fet, la enveja [de la bona, esclar]es farà notar, però sempre amb alegria per que heu viscut aquesta experiència.

  Crec que aquestes hores de la nit m'afecten una mica i em fan escriure mentrestant vaig repetint: Feel like a sir!

  Crec que amb tots els comentaris que hem fet, conjunts o amb solitari, ja ho he dit tot, però m'ha faltat dir tot allò que no es pot expressar amb paraules: cvjvgksjdgcsjgcyvshdgd

  Qui normalment, utilitza aquest llenguatge, m'entendrà, qui no... no vol dir res, només es una forma d'anar omplenant buits al messenger xD

  Al sector R'M 30[Júlia G.,Macu, Mire, Raúl, Alejandro]Demà ens veiem, després de més d'una setmana sense fer-ho.. això es mereix una sleepover amb condicions o una sortida nocturna... o un got de suc de taronja...amb polpa!

  Al sector Numància: bcfwiugcyjg wiiiii!!! Per fí podrem omplir el grup del face amb quedades que mai es fan o amb baralles per el pla, la hora o el dia.. xD

  A tots, un petó molt fort i espero estar amb vosaltres la pròxima sortida que es faci :)

 • #184

  Flor (jueves, 28 julio 2011 14:40)

  Chicos... ya debeis estar en el aeropuerto, en una horita sale vuestro avión y empieza una nueva aventura, EXPLICARLO TODO CON DETALLE...

  MONITORES: Lo dicho, muchas gracias por acompañarlos en esta experiencia, que espero que haya sido satisfactoria para todos. Y también gracias a Miquel Angel por estar ahí.

 • #185

  ORMA (jueves, 28 julio 2011 19:51)

  Bé, doncs ja els tenim a casa i ben feliços tots
  :)
  I encara que aquest missatge ja no té el mateix sentit de les nits passades, volem aprofitar aquesta oportunitat per donar les gràcies als monitors per haver ajudat i motivat als nostres nens i en especial a la nostra Mireia, en els moments difícils. Sou una passada !!!
  Queda inclòs "EL" gran reporter d'aquest diari (disculpa el meu error, glups) i insisteixo que el relat ha estat magnífic.

  Família ORiol i MArtín

  P.D. Records de la família pel pollo Pepe jejeje

 • #186

  Georgina Sancho! (jueves, 28 julio 2011 20:42)

  Per a mi el camí ha estat una etapa viscuda amb molta intenssita en la qual he apres moltíssimes coses, des de montar i desmontar bé un tenda com a saver ajudar a les persones que ho ncessiten. També he apres que m'he de valorar més, tant a mi com a les persones que m'estimen.

 • #187

  ana diaz (macu) (jueves, 28 julio 2011 21:42)

  para mii el camino de santiago me ha servido paraa apreciar las cosas que tengo como las comodidades del dia a dia y a que nunca te puedes imaginar lo que puedes llegar a sentir durante el camino como cansancio , alegria , ilusion ... para mii ha sido un record de superacion hacia mi porque nunca me imaginaria que podria conseguir llegar a la catedral tan impresionante i tan hermosa que nos esperabaaaa.

 • #188

  Ada Segura! (jueves, 28 julio 2011 22:01)

  Per mi no només ha estat el camí de santiago, sinò una etapa d'un camí molt més llarg, la vida que gràcies a tots vosaltres ara veig molt més alegre!:)!

 • #189

  Júlia (Le Fontaine) (jueves, 28 julio 2011 22:46)

  Per a mi el camí ha sigut una mica dur però si ho fas al costat dels teus amics t'ho passes molt bé i al se t'oblida el dolor que et fan els peus i el cansanci. Aixó si, quant arrives a la Catedral de Sant Jaume, t'alegres molt perquè veus que ho has conseguit i que mai se t'oblidràn els moments que has passat pel camí.

 • #190

  Míriam (mosso) (jueves, 28 julio 2011 22:47)

  Bueno nois, jo a molts de vosaltres no us coneixia, i la veritat és que ha sigut un plaer compartir aquests 10 dies amb tots vosaltres, encara que hem tingut alguns que altres enfrontaments els hem sabut arreglar :D

  En fí, suposo que com a molts de nosaltres el camí m'ha ajudat a donar-me compte de les comoditats que tenim i que no apreciem.
  Ha sigut una molt bona experiència que també ens a ajudat a ser més sociables, ja que ens permet relacionar-nos amb gent d'altres paisos....

  La experiència ara esta en un racò del meu cor, i és i serà algo que recordarè amb molt de carinyo!!!

  Petons a tots i moltes gràcies per tot!!!!!

 • #191

  marcelo ''resistiré'' (jueves, 28 julio 2011 23:26)

  Per mi ha sigut un cami de refreccio de cada un de nosaltres per cada cosa negativa que hem fet en la nostra vida.Tambe he conegut molt le formes de vida de Galicia, la seva gent, els poblats, el verdor de la vegetció y els animals pocs correts de veure en la ciutat, com les vaques, les ovelles ardilles etc...
  La maravillosa experiencia de compartir tot aixo amb els companys de viatje, els moments divertits y sentir que som un grup de joves amics que tot el compartim. Gracies a tots per estar amb mi y dar les felicitats als monitors que han fet un bon cami de santiago, alegre y content.
  Moltes gracies Miquel Angel, Carles, David, Laia,Jordi per tot.

 • #192

  paco (jueves, 28 julio 2011 23:57)

  ha sido un camino de diversión, trabajo y reflexión junto a mis amigos

 • #193

  PaulaJS (viernes, 29 julio 2011 00:28)

  Per a mi a estat una experiencia que no oblidare mai. Tothom em deia que el cami li havia canviat i jo no veia que em canvies gens ni mica, pero el que si que puc dir amb tota seguretat es que a sigut com una paradoxa de la vida; costa, i a vegades penses que no pots més, que no te'n sortiras i que no serveixes per allo. I pot ser cert. Pero també veus que hi han moments on si, ens en sortim, on podem, moments pels quals val la pena viure.

 • #194

  Júlia (¡Qué mono!) (viernes, 29 julio 2011 13:28)

  Per a mi el camí m'ha servit per apreciar les coses que mai he apreciat com la duxa, el llit, l'aigua calenta... i sobretot la familia i els amics.

  Ha sigut una experiència increíble i única que sempre tindré al meu cor. Gràcies a tots els monitors i a tots els Joves per fer d'aquesta aventura un bon record. Bones vacances, ens veiem al Octubre.

 • #195

  tabares (viernes, 29 julio 2011 18:38)

  Per mi el Camino m'ha servit per pensar, reflexionar,trobar a faltar el meu llit i la meva nevera!!! ens veiem a l'Octubre.

 • #196

  Marina (sábado, 30 julio 2011 01:10)

  El camí de Sant Jaume és un camí feixuc i cansat però vosaltres l'heu fet menys feixuc i el cotxe que duia la meva motxilla l'ha fet menys cansat. Mai oblidaré aquests 11 dies viscuts al vostre costat i al costat de tota la gent que tot i no estar a Galícia amb nosaltres estava en algun racó del nostre cap. D'altra banda donar les gràcies als monitors que han fet possible aquest viatge i a tots els que han fet de situacions quotidianes moments especials i inolvidables.
  "La pupas"

 • #197

  Selma (sábado, 30 julio 2011 10:19)

  Aquest camí ha sigut un viatge inoblidable i ple d'anècdotes que recordarem per sempre. Tots aquests dies han sigut fantàstics i passar-los amb gent que cada dia sents més aprop teu és el millor que et poden donar unes colònies. Per últim, gràcies per tots els moments especials que vam passar tots junts, rient, cantant, dormint, netejant plats, tots ells immillorables i, per suposat, als monitors que en aquestes colònies s'han superat.

 • #198

  Guillem (RumbaSka) (sábado, 30 julio 2011 15:27)

  Per a mi el camí ha estat mes que el fet de caminar en companyia i a estones sol.Ha estat un camí que et fa reflexionar i per exemple, et fa veure el luxes que tenim a a diari i que no els apreciem. Hem après a conviure entre nosaltres a preparar menjars, netejar... I també ha estat un camí per fer xerrades entre nosaltres algunes mes i d'altres menys interesants!

 • #199

  Xavi (cítico) (domingo, 31 julio 2011 17:17)

  Auest camí el recordarem com una de les experiencies mes boniques de la nostra vida, pel fet de passar uns bons dies tots junts.
  Durant el camí tots hem cambiat i ens hem donat compte de les moltes coses que trobem a faltar!

 • #200

  Iris "IRIS NO ESTOY SOLA" (lunes, 01 agosto 2011 19:49)

  Hem tingut moltes experiències en aquest esplai. Tant monitors, com nens s'han anat i han tornat.. Fer aquest camí amb el grup de Joves, i altres nous amics que han vingut, serà uns dels records, que per supossat explicaré als meus nets quan sigui un iaia. Moltes gràcies a tots, i bon camí a la vida :)

  PD/ El corrector està en castellà i ja no se el que escric, ho sento per les faltes xD

 • #201

  Raúl (martes, 02 agosto 2011 13:58)

  Este Camino para mí ha sido muy cansado,pero también divertido (sobre todo, con la disco-movil, jeje!). Vale la pena todo cuando al final llegas a la Plaza del Obradoiro.

  Personalmente, he tenido momentos para pensar y valorar las comodidades que tengo, la familia,...Además me ha gustado mucho lo que he visto de Galicia y lo amable que ha sido la gente.

  Ha sido un Camino para repetir..., pero de aquí a un tiempo,jajaja

 • #202

  anna garrobé (martes, 02 agosto 2011 23:16)

  Per mi aquest camí serà inoblidable, encara que hi haguessin moments que penses que no l’acabaria mai, però també ha estat ple de bons moments tant quan caminàvem y anàvem cantant com quan arribàvem al lloc on passaríem la nit y fèiem les activitats. Sense dubte una de les millor experiències que mai viuré!

 • #203

  Andrea (miércoles, 03 agosto 2011 20:12)

  Per mi el camí a estat una etapa de superació, per adonar-me que puc més del que penso. També aquest camí m'ha ensenyat que he de valorar molt més el que tinc al meu voltant.
  A estat un camí que m'agradat moltíssim i que si voldria tornar a fer-ho una altra vegada amb tots vosaltres.

 • #204

  Miquel Angel Perez Sanchez (martes, 09 agosto 2011 07:33)

  Estic molt content d’haver-vos acompanyat en el camí. He descobert que teniu vida, ganes de riure i de ballar, d’alegrar el camí a tothom. Teniu un tresor a dintre, aprofiteu-lo.
  Confio que el conviure tots junts, el fregar plats i olles on sigui, el dormir sota el mateix sostre, de vegades immens i una mica dur, el cansar-se junts, el menjar (els magnífic àpats que us dúiem) tots per terra, el mullar-se sota la mateixa pluja i de vegades dintre la mateixa tenda, el rentar la roba on ens rentem més aviat la cara, el anar seguint tots les mateixes marques que ens portaven a un destí comú i el haver compartit la ruta amb molta altra gent, ens ha fet descobrir que tots som GERMANES (i germans).

 • #205

  Jordi (miércoles, 10 agosto 2011 02:10)

  Al principi tots els camins semblen inacabables. Al final, si el camí ha estat productiu,t'adones de que tot ha passat massa ràpid i, fins i tot, desitjaries tornar-lo a començar. Si tots portem aquesta sensació a dins és senyal que em gaudit d'una experiència inolvidable. Els vostres crits, els cants, la força, l 'humor... i l'energia que us caracterítza és única. Per mi ha estat un plaer compartir aquests dies amb tots vosaltres. Sabeu com fer gaudir a la gent que us envolta! Molta sort i... BUEN CAMINO a la vida!!

 • #206

  isabela (sábado, 27 agosto 2011 00:04)

  nois un més per vindre adeu
  adeu i petos